HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔόξα Λευκάδας: Κυριαρχία επί Προμηθέα (87-69)

Δόξα Λευκάδας: Κυριαρχία επί Προμηθέα (87-69)

Σπουδαία νίκη με 87-69 πέτυχε η ΔΟΞΑ Λευκάδας με αντίπαλο τον Προμηθέα Πατρών. Πέρα από τη νίκη οι γηπεδούχοι κρατούν και τη πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως από το 10’ και μετά. Διακριθέντες για την ομάδα της Δόξας οι Κανονίδης (21π.), Χρυσόπουλος (15π.) και Κέτζο (13π.). Ενώ για τον φιλοξενούμενο Προμηθέα οι Πέττας (15π.) και Στιβ Πάνος (13π.).

Το πρώτο δεκάλεπτο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αναγνωριστικό, με τις άμυνες να κάνουν καλά τη δουλειά τους έχοντας σαν αποτέλεσμα τι πολλές άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν. Σε αυτό το σημείο οι ισορροπίες είναι λεπτές και το σκορ ισόπαλο, 13-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν πάνω κάτω τα ίδια καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν σκληρά, αλλά σε αθλητικά πλαίσια, και προσπαθούσαν να μη δώσουν σκορ. Κι οι δύο όμως άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση. Η ΔΟΞΑ είχε πιο σταθερή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα να πάρει μια μικρή διαφορά και να προσπαθεί να τη συντηρήσει. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια το σκορ είναι 40-33.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως δεν έχουν διάθεση για αστεία. Έτσι διεύρυναν τη διαφορά και δεν κοίταξαν άλλο πίσω. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ αλλά οι παίχτες του Φώτη Τακιανού έκανα ότι ήθελαν στο παρκέ. Η πολύ καλή άμυνα της Δόξας ήταν το σημείο αναφοράς και η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στους 16 πόντους, 63-47.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο πρώην παίχτης της Δόξας, Νίκος Πέττας, προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του αλλά αυτό ήταν εκ των προτέρων δύσκολο έργο. Η διαφορά για τη γηπεδούχο ομάδα ήταν μόνιμα σε διψήφια νούμερα και δεν έδειχνε να απειλείται κι ιδιαίτερα. Το παιχνίδι πλέον ήταν μονόλογος κι η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 22 πόντους και όλοι απλά περίμεναν το τελικό αποτέλεσμα, μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί. Το τελικό 87-69 είναι ένα μαξιλαράκι για τη ΔΟΞΑ και η διαφορά αυτή ίσως να αποδειχθεί υπερπολύτιμη για το παιχνίδι του δευτέρου γύρου.

Επιστροφή στις νίκες για τη ΔΟΞΑ Λευκάδας, μετά τη συντριβή στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου. Νίκη και πολύ καλές εντυπώσεις για τους γηπεδούχους πριν το εκτός έδρας ματς στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τους Μαχητές Δόξας Πεύκων το ερχόμενο Σάββατο.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Παφίλης, Συμεωνίδης
Δεκάλεπτα: 13-13, 40-33, 63-46, 87-69

Δόξα Λευκάδας (Τακιανός): Βαγενάς 6, Τραϊανός, Τσαλδάρης 11 (1), Κούτρας, Καρύδας 9 (3) (11ας.), Πετρόπουλος 2, Χρυσόπουλος 15 (2), Μανούσος 2, Κανονίδης 21 (1τρ., 17ρ.), Κέντζο 13 (1), Πεταλωτής 3 (1).

Προμηθέας Πατρών (Γιατράς): Δανάς, Νοέας , Κουμπούρας 6 (6 ας.), Γιαννικόπουλος 4, Σκούφης, Πέττας 15 (2), Γερομιχαλός 11, Μαναβόπουλος, Πέτροβιτς 8 (2), Τσάμης 9 (7 ασ.), Αλίχοντζιτς 3, Πάνος 13.

Πηγή: www.lefkadasportnews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Θεόδωρος Γρίβας: Ο σταυραετός της Λάμιας
Επομενο αρθρο
Ενέργειες Επιτροπής Γονέων Τελειόφοιτων Λυκείων Ν. Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.