HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔύο τροχαία χθες στο δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχία -Βόνιτσα

Δύο τροχαία χθες στο δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχία -Βόνιτσα

Δύο τροχαία χθες στο δρόμο Καρμανιόλα ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΒΟΝΙΤΣΑ! -Δεν πάει άλλο! -ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ

Γράφει ο ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

Δύο τροχαία ατυχήματα, σημειώθηκαν χθες στο δρόμο Καρμανιόλα Αμφιλοχία -Βόνιτσα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στο πρώτο είχαμε εκτροπή αυτοκινήτου στο 6ο χιλιόμετρο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας κοντά στο χωριό Σπάρτο, ενώ στο ύψος της Βόνιτσας (2 χιλ. πριν φθάσουμε στη πόλη, στη θέση Σωτήρα) λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα όταν είχαμε κι εδώ εκτροπή αυτοκινήτου.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την πρώτη βροχούλα αφού η ολισθηρότητα του δρόμου, σε συνδυασμό με την απροσεξία των οδηγών, αλλά και τις επικίνδυνες στροφές, μετατρέπουν το δρόμο σε πίστα θανάτου. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη φορά που συμβαίνει τροχαίο στο γνωστό δρόμο “καρμανιόλα”. Εκατοντάδες ατυχήματα έχουν γίνει κάποια πολύ σοβαρά, κάποια θανατηφόρα και κάποια ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Μετα και τα χθεσινά 2 ατυχήματα ξεχείλισε η οργή για ένα πρόβλημα χρόνων με τους κατοίκους να ζητούν άμεσες ενέργειες. Φτάνει πιά. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι υψηλό και ζητάνε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στην εργολαβία Ακτιο-Αμβρακία για την εξασφάλιση ασφαλούς κυκλοφορίας.

Επίσης στον υπάρχον δρόμο να τοποθετηθούν μεγάλες προειδοποιητικές πινακίδες ιδιαίτερα στα επικίνδυνα σημεία με φράσεις όπως: «στα επόμενα 2 χιλιόμετρα συμβαίνουν ατυχήματα» ή «στα επόμενα 3 χιλιόμετρα μην προσπερνάτε» για να καταστήσουν λίγο πιο ασφαλή το δρόμο.
Ας τα δουν όλα αυτά οι υπεύθυνοι και επιτέλους ας κάνουν κάτι, για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Προηγουμενο αρθρο
«Αχ, αυτά τα φαντάσματα» από Θεατρικό εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Κάλαμος, το σμαραγδένιο νησί

2 Σχόλια

  1. road rider
    1 Νοεμβρίου 2019 at 10:31 — Απάντηση

    Πάλι ο Νικάκης σε ρόλο Άρη Σταθάκη να λέει πάλι για την χρησιμοτητα της Αμβρακίας οδού…Για πολοστή φορά γράφω πάλι τα ίδια κ τα ίδια, αλλο οι αυτοκινητοδρομοι και άλλο οι επαρχιακοί, το οτι γινονται αυτοκινητοδρομοι δεν σημαίνει ότι όλο το επαρχιακό δίκτυο το αφήνουμε στην μοίρα του!απο το επαρχιακο δικτυο μετακινουνται κάτοικοι απο χωριο σε χωριο,επισκεπτες περιοχων φυσικου κάλους και όποιος δεν γουσταρει να πληρωνει διόδια, άρα όλο το επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει τουλάχιστον η ποιότητα της ασφάλτου να είναι τέλεια!!Η περιφ’ερεια Αιτωλοακαρνανίας έχει δείξει ότι δεν την ενδιαφέρει οι κατσικόδρομοι…αυτο δείχνει να το συνεχίζει και η νέα περιφερειακή διοίκηση!Όλη η Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να στραφεί δικαστικα κατα της Περιφέρειας και να συνδράμουν οι Λευκαδίτες οι Πρεβεζανοι σε αυτο γιατί για να πάμε Αθήνα απο τον καρόδρομο αυτον περνάμε,ας έχουμε τουλαχιστον τα βασικα, άσφαλτο δηλαδή!ειναι υποχρεωση της περιφέρειας που δεν εχει πέσει άσφαλτος απο το 1960!!

  2. takmik1982
    31 Οκτωβρίου 2019 at 14:04 — Απάντηση

    Ας πάμε λίγο σιγοτερα και δε θα γλιστράει ο δρόμος. Όλοι γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι τόσα χρόνια και μυαλό δε βάζουμε. Επίσης είδα και τον καινούργιο δρόμο, που δεν παει κανείς γιατι τσιγκουνευεται τα διόδια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.