HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕίναι επικίνδυνο για την ασφάλεια ή για τη Δημόσια Υγεία;

Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια ή για τη Δημόσια Υγεία;

Η περιοχή που δείχνουν οι φωτογραφίες είναι στη γωνία των οδών Κέννεντυ και Σουμίλα στη Νεάπολη. Το ερειπωμένο κτίριο που εικονίζεται, έχει πρόσοψη στην οδό Κέννεντυ και ο κατεστραμμένος τοίχος του είναι στην οδό Σουμίλα.

DSCN2927

Περίοικος με ειδοποίησε σήμερα προβληματισμένος για τη στατικότητα του κτιρίου και για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Το δρομάκι είναι στενό, σπάνια περνούν αυτοκίνητα, έτσι αρκετά συχνά παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς, όπως μου ανέφερε.

Το κτίριο είναι πηλόχτιστο. Από τα λίγα που γνωρίζω, τόσο αυτό όσο και αρκετά άλλα που δεν υπάρχουν σήμερα, χτίστηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1948 για να στεγάσουν σεισμόπληκτους. Θεωρούνταν αντισεισμικές κατασκευές. Τα τελευταία 10 χρόνια το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο.

DSCN2926

Καλό θα ήταν κάποιος υπεύθυνος φορέας να εξετάσει την στατικότατα του κτιρίου.

Από τη μεριά της οδού Σουμίλα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν ανοιχτεί τρύπες στον τοίχο αφού το πλέγμα που συγκρατεί τον πηλό, έχει καταστραφεί. Με έκπληξη είδα πλησιάζοντας κοντά, ότι το εσωτερικό του κτιρίου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

DSCN2925

Εκτός λοιπόν από την ασφάλεια των παιδιών, μήπως το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία;

Προηγουμενο αρθρο
Γεράσιμος Λογοθέτης: Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης
Επομενο αρθρο
Πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι: Εκεί που οι θρησκείες και οι πολιτισμοί συνυπάρχουν αρμονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.