HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021

Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2020-2021 οι εγγραφές των προνηπίων, νηπίων και των μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τη ΠΝΠ 90/01-05- 2020 «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα», από 15 Μαΐου έως και 30 Μαΐου 2020.

Όσον αφορά τις εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας:

1) Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται σύμφωνα με την απόφαση ΦΕΚ 1767/08-05-2020 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.

2) Οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

3) Οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Έγγραφη» και οι γονείς/κηδεμόνες απευθύνονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών κατ’ ιδίαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

4) Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο.

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ

Στο νηπιαγωγείο φοιτούν δύο ηλικίες νηπίων: A. Η πρώτη ηλικία (νήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών (έτος γέννησης 2015). Η φοίτηση των νηπίων πρώτης ηλικίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. B. Η δεύτερη ηλικία (προνήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών (έτος γέννησης 2016). Η φοίτηση των προνηπίων δεύτερης ηλικίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο απαιτούνται:

1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των νηπίων (Α ́ και Β ́ ηλικίας) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού
Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητείται από τα Νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.
2. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα
προβλεπόμενα εμβόλια.
3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας.

Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ́ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές, οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2014).

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται:

1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητείται από τις Σχολικές Μονάδες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.
2. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας.
5. Βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Καταφθάνει μαγιάτικος καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας την Δευτέρα 18 Μαΐου - Τα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.