HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕγκρεμνοί, η συναρπαστική παραλία της Λευκάδας

Εγκρεμνοί, η συναρπαστική παραλία της Λευκάδας

Εκπληκτικά γαλανά νερά κάτω από τα απόκρημνα βράχια

Δεν πρέπει να υπάρχει επισκέπτης της Λευκάδας που να μην άδραξε την ευκαιρία του ταξιδιού του στο νησί για να βουτήξει σε μία από τις πιο θεαματικές παραλίες στον κόσμο.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το όνομά τους, οι Εγκρεμνοί είναι μια συναρπαστική παραλία κάτω από γκρεμούς, σε απόσταση περίπου 38 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιομέτρων από το χωριό Αθάνι. Ήταν προσβάσιμη παλιότερα είτε με καραβάκι είτε με τα διαβόητα 350 σκαλοπατάκια στον βράχο, που όποιος τα ανεβοκατέβηκε ακόμα τα θυμάται. Ειδικά το ανέβασμα…

Μετά τον σεισμό του 2015, η παραλία άλλαξε ενώ το περίφημο μονοπάτι και σκαλοπάτια πάνω στα βράχια υπέστησαν ζημιές και, μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον, δεν είχαν αποκατασταθεί. Οι Εγκρεμνοί παραμένουν ωστόσο προσβάσιμοι με καράβι, προσφέροντας και πάλι την ευκαιρία μιας εμπειρίας μοναδικής.

Το τοπίο μπορεί να άλλαξε, η ταυτότητα των Εγκρεμνών όμως διατηρείται: τα εντυπωσιακά καταγάλανα νερά τους, με το υπέροχο κι επιβλητικό φόντο τους, παραμένουν «σήμα κατατεθέν».

Προηγουμενο αρθρο
Τιμητική πλακέτα στην κ. Τούλα Σκληρού
Επομενο αρθρο
Tο ζευγαράκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.