HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕιδικό Σχολείο, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Ειδικό Σχολείο, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Στους λυόμενους οικίσκους (δίπλα από το παλιό Νοσοκομείο), πέραν του ευρισκόμενου σε κατάσταση διάλυσης Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, στεγάζεται και το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (που περιλαμβάνει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η μεταστέγαση του στους λυόμενους αυτούς οικίσκους είχε γίνει προ δεκαετίας και είχε χαρακτηρισθεί τότε ως προσωρινή (!)

Τόσο το Σωματείο ΑμεΑ Λευκάδας «Η Ελπίδα» όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του, απευθυνόμενοι με έγγραφό τους στο Δήμο, την Αντιπεριφέρεια και το βουλευτή έχουν επισημάνει την ανάγκη εξεύρεσης οικοπέδου προς ανέγερση νέου κτηρίου κατάλληλου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ειδ. σχολείου.

Έγγραφο με το οποίο πληροφορούν και ότι ο Σύλλογος Λευκαδίων Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. έχει ήδη εκταμιεύσει ποσό =64.000,00= ευρώ και προτίθεται να χρηματοδοτήσει με επιπλέον χρήματα πιθανή ανέγερση ενός νέου κτηρίου προς μεταστέγαση του ειδικού σχολείου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Ιουλίου 2020 απευθύναμε σχετική ερώτηση προκειμένου να πληροφορηθούμε τις ενέργειες ή έστω τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα.
Όπως όμως συμβαίνει σχεδόν για το σύνολο των ερωτήσεών μας έτσι και στην προκειμένη περίπτωση δεν δόθηκε κάποια ουσιαστική απάντηση από μέρους των επικεφαλείς της δημοτικής αρχής.

Η ανέγερση νέου κτηρίου για την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου εντούτοις, με γνωστοποίηση των όποιων διαθέσιμων δημοτικών οικοπέδων προς επιλογή και παραχώρηση για το σκοπό αυτό του καταλληλότερου και η δρομολόγηση της υλοποίησης αυτού του στόχου πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Άμεση προτεραιότητα έχει καταστεί και η μεταστέγαση του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού που “προσωρινά” και αυτός, πλην για δεκαετίες, στεγάζεται παραπλεύρως του ειδικού σχολείου σε πέραν πάσης αμφιβολίας ακατάλληλο πλέον και ευρισκόμενο σε πλήρη διάλυση (με λαμαρίνες και ξύλινα τμήματά του να επικρέμονται) λυόμενο οικίσκο (απέναντι από την πλατεία Μητροπόλεως).

Θέματα που σε συνδυασμό με το Παλιό Νοσοκομείο (ο περιβάλλον χώρος του οποίου έχει ήδη επιλεγεί ως τόπος …αναψυχής διαφόρων τρωκτικών) θα πρέπει να εισαχθούν άμεσα προς συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο και να συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι στην ερώτησή μας σχετικά με την επισκευή του λυόμενου οικίσκου των Δικαστηρίων και του περιβάλλοντος χώρου που από το 2017 έχει παραχωρηθεί για στέγαση του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι εντός 15 ημερών θα είναι έτοιμη η σχετική μελέτη (υπολείπεται η Ηλεκτρομηχανολογική όπως μας ενημέρωσαν) ώστε να είναι εφικτή η ανάθεση της εκπόνησης των προβλεπόμενων εργασιών.
Ίδωμεν !

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
πρώην δήμαρχος Καρυάς
Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ιερά Πανήγυρις Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου
Επομενο αρθρο
Και ο εφοπλιστής Νικόλαος Βερνίκος στη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.