HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκδήλωση-αφιέρωμα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών στον Ούλοφ Πάλμε

Εκδήλωση-αφιέρωμα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών στον Ούλοφ Πάλμε

01 palme-prosklisi-page-001

28 Φεβρουαρίου 1986.
Ήταν η νύχτα που το ρολόι του κόσμου χτυπούσε πένθιμα μετά τη δολοφονία ενός εμβληματικού πολιτικού προσώπου, του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, έξω από έναν κινηματογράφο κατά την επιστροφή του στο σπίτι τους με τη σύζυγό του Λίσμπετ.

Τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία του παγκόσμιας ακτινοβολίας πολιτικού ηγέτη, η πολιτική σχολή που καθιέρωσε στηριζόμενη σε ιδέες, αξίες και οράματα συνεχίζει ως άσβεστος φάρος να φωτίζει τους δρόμους της παγκόσμιας ειρήνης, της κοινωνικής ανάπτυξης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Τιμώντας τη δράση και την προσφορά του μεγάλου Σουηδού ηγέτη, που εξελίχθηκε και καταξιώθηκε ως παγκόσμια πολιτική μορφή-σύμβολο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνει ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα στο Ούλοφ Πάλμε, φιλοδοξώντας να αναδείξει το πλούσιο έργο του που συνεχίζει να υφίσταται ως σημείο αναφοράς της σύγχρονης πολιτικής σκέψης και συνέργειας. Κι αυτό που καθιερώθηκε ως «σουηδικό μοντέλο» αποκτά κατά την εποχή μας ιδιαίτερη βαρύτητα, και όχι μόνο σε επίπεδο συμβολισμού, το οποίο θα αναλυθεί και θα αναδειχθεί μέσα από τις ειδικές αναφορές και προβολές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, στις 6.30 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα βιβλία του «Ούλοφ Πάλμε: Η πολιτική είναι θέμα αρχών» και Ο «Σουηδός δήμαρχος», με τη συζήτηση να συντονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορίου Ειδήσεων Σταύρος Τζήμας.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν και τα βίντεο «Ο Πάλμε μιλά για τις πολιτικές του θέσεις», «Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για τον Πάλμε» και «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Σουηδία», και άλλα ντοκουμέντα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν η χορωδία του ΚΑΠΗ Πεύκων με συνοδεία εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Στόικου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφάνειας – Τηλ.: 2313.2313125
-Γιώργος Λογοθέτης – Τηλ.: 6946.003661

Olof Palme (sklirodeto)

souidos front

Προηγουμενο αρθρο
ΠΕΑΣ Κατούνας: Λύση συνεργασίας με τον προπονητή Φώτη Μπάλτσα
Επομενο αρθρο
Ο άνθρωπος που αγαπάει τα περιστέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.