HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕκεί στο Πνευματικό Κέντρο ξέχασαν τα χωριά της Λευκάδας

Εκεί στο Πνευματικό Κέντρο ξέχασαν τα χωριά της Λευκάδας

Περιμένουμε μια παρέα φίλους φίλων από την Αθήνα το Σάββατο. Έρχονται για πρώτη φορά στη Λευκάδα και θα μείνουν 10 ημέρες. Μας ζητήθηκε από τους κοινούς φίλους, να τους κατατοπίσουμε για να γνωρίσουν τη Λευκάδα.

Για την Κυριακή είχαμε σκεφτεί να τους προτείνουμε να ανέβουν στην Καρυά, στην εκδήλωση για τα τοπικά προϊόντα και τη γιορτή της ριγανάδας. Έχοντας παρακολουθήσει την περσινή εκδήλωση, θεωρήσαμε πως η επίσκεψη το απογευματάκι στη Καρυά σε συνδυασμό με την έκθεση τοπικών προϊόντων, τις μαγειρευτές φακές Εγκλουβής και την ριγανάδα που προσφέρονται, θα ήταν μια καλή εμπειρία για τους Αθηναίους επισκέπτες.

Σήμερα ζητήσαμε ένα έντυπο πρόγραμμα από το Πνευματικό Κέντρο να τους το δώσουμε και να τους προτείνουμε ενδεχομένως και άλλες εκδηλώσεις. Παρότι το πρόγραμμα μας είχε σταλεί και ηλεκτρονικά, δεν το είχαμε ενδελεχώς προσέξει. Με λύπη διαπιστώσαμε, πως η εκδήλωση της Καρυάς, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων! Με προσεκτική παρατήρηση διαπιστώσαμε ακόμα, πως δεν απουσιάζει μόνο η Καρυά από το πρόγραμμα αλλά και όλες οι εκδηλώσεις των χωριών!

Αντίθετα ένα σωρό «θεατρικά μπουλούκια», που κάνουν τις γνωστές «αρπαχτές» στην επαρχία κάθε καλοκαίρι, μοστράρονται από το Πνευματικό Κέντρο.

Φαίνεται πως στην πρεμούρα του το Πνευματικό Κέντρο να μεταφράσει το πρόγραμμα στα Κινέζικα, άφησε έξω όλες τις εκδηλώσεις των χωριών! Εντάξει γεμάτη κινέζους είναι η Λευκάδα, να τους ικανοποιήσουμε, δεν λέμε, αλλά να ξεχάσουμε τα χωριά;

Η περίπτωση της Καρυάς έγινε αφορμή να προσέξουμε καλύτερα αυτό το φυλλάδιο που αποκαλείται «Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις» με τη σφραγίδα του Πνευματικού Κέντρου. Χειρότερη διάταξη δεν θα μπορούσε να έχει. Πρόκειται για αχταρμά. Οι εκδηλώσεις -όσες τουλάχιστον περιλαμβάνονται- παρουσιάζονται με θεματικό τρόπο και όχι ημερολογιακό. Ακόμα δηλαδή κι αν ήταν πλήρες δεν είναι λειτουργικό, αφού δεν πληροφορεί τον αναγνώστη για τις εκδηλώσεις της κάθε μέρας. Και να σκεφτεί κανείς πως το φετινό πρόγραμμα κυκλοφόρησε δυο φόρες. Μας στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 5 και στις 12 Ιουλίου με τίτλο αυτή τη φορά, επικαιροποιημένο!

Κάθε πέρυσι και καλύτερα… Γιατί δεν αντέγραφαν -ως προς την διάταξη- το περσινό. Ήταν απείρως καλύτερο και δεν θα ξεχνούσαν τις εκδηλώσεις των χωριών, στις οποίες κατά τραγική ειρωνεία σπόνσορας είναι το ίδιο το Πνευματικό Κέντρο!

Προηγουμενο αρθρο
Ο Πήτερ Παν «πετάει» στη Λευκάδα την Πέμπτη 26 Ιουλίου
Επομενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.