HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής στην Αθήνα

Εκπαιδευτική εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής στην Αθήνα

Και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής πραγματοποίησε την διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου κ. Πάνου Γαζή και της δασκάλας της τάξης κας Σταυρακάκη Ευφροσύνης. Ήταν ένα διήμερο γεμάτο καινούριες εικόνες.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 έγιναν ξεναγήσεις στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως και στο Μουσείο Ακροπόλεως και περιήγηση στην πανέμορφη Πλάκα.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 αφού οι μαθητές παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, στις 09:00 επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί μάς υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς. Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες, και μπήκαμε στην αίθουσα της ολομέλειας από την οποία εντυπωσιαστήκαμε όλοι. Παρακολουθήσαμε και την παρουσίαση από την ξεναγό της Βουλής για το έργο και την προσφορά του Ιωάννη Καππαδίστρια.

Στις 11:00 π.μ είχαμε ραντεβού με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να τον δούμε, να συζητήσουμε μαζί του και να λάβουμε την ευλογία του. Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μάς δέχθηκε σαν παιδιά του. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και τα συμβούλευσε να προσπαθούν συνεχώς να αποκτούν γνώσεις. «Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο είδος σοφίας εκτός από τις σπουδές» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για την άνωθεν Σοφία και όταν συνδυάζεται η κοσμική με την Σοφία του Θεού, τότε δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος».

Προτού αποχωρήσουμε από την Αρχιεπισκοπή, ο Μακαριώτατος μάς έδωσε από μια μικρή ευλογία, ως ενθύμιο της επισκέψεώς μας, ένα μικρό κέρασμα και στενοί του συνεργάτες μάς ξενάγησαν στους χώρους του παλαιότερου σπιτιού της Πλάκας ιδιοκτησίας της οικογένειας της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας (οικία Μπενιζέλου – Παλαιολόγων). Μέσα στο κτήριο φυλασσόταν το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης μέχρι να παραδοθεί στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τελευταίος μας σταθμός ήταν το Πλανητάριο – Ευγενίδειο Ίδρυμα για να παρακολουθήσουμε την προβολή «Στα μονοπάτια των Άστρων».

Οι μαθητές ήταν άψογοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής και απέσπασαν τους επαίνους των υπευθύνων των χώρων που επισκέφτηκαν. Το πρακτορείο ταξιδιών «Vlachos Tours » που ανέλαβε τη μεταφορά του Σχολείου ήταν επίσης άψογο και πλήρως επαγγελματικό. Τα ραντεβού στους χώρους επίσκεψης έγιναν με ακρίβεια και ήταν ένας επιπλέον λόγος της επιτυχίας της εκδήλωσης και της ανάληψης ανάλογων δράσεων από το 6/θ Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής.

Μπράβο στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη σωστή συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς – συνοδούς που βοήθησαν στο έργο των δασκάλων.

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 7ου Λευκάδιου Ημιμαραθώνιου 2017
Επομενο αρθρο
3ο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.