HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ερχονται ισχυρές καταιγίδες

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ερχονται ισχυρές καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Όπως αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, καθώς και οι θυελλώδεις άνεμοι, η ένταση των οποίων θα φτάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Αύριο, Σάββατο, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η Κεντρική Μακεδονία.

Μεθαύριο, Κυριακή, μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.

Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας πιθανόν να εκδηλωθούν φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ από το μεσημέρι αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των δραστηριοτήτων τους.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Προηγουμενο αρθρο
Γεώργιος Σουρής 1853 – 1919
Επομενο αρθρο
Συνέντευξη τύπου Τηλυκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.