HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΕλεύθεροι οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη -Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ελεύθεροι οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη -Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Επειτα από περίπου πέντε μήνες, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη θα αφεθούν ελεύθεροι.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση έκρινε ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Σημειώνεται ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη.

Οι δύο Ελληνες, που πέρασαν 167 στις τουρκικές φυλακές, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι τις επόμενες ώρες και αύριο, Τετάρτη, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Στη Θεσσαλονίκη θα τους υποδεχθεί ο Πάνος Καμμένος. Πληροφοριες αναφέρουν πως τα τελευταία 24ωρα είχαν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ανέφερε πως υπήρξε συνάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον με τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου δέχθηκε πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, ωστόσο, όπως τόνισε δεν ήταν τυχαία η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, σήμερα, καθώς φέρεται να υπήρξαν πιέσεις και γι’ αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου, όταν πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στον Εβρο και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο, την Τρίτη, οι δύο Ελληνες ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τραγωδία στην Ιταλία - Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα
Επομενο αρθρο
Η Γαία μέσα από τη Θάλασσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.