HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΜΕ Λευκάδας: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα Σχολεία!

ΕΛΜΕ Λευκάδας: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα Σχολεία!

Είναι πλέον σαφές ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, έχοντας ήδη συσπειρώσει γύρω του τα κατακάθια της Ελληνικής κοινωνίας, στοχεύει πλέον απροκάλυπτα στα νέα παιδιά, στους μαθητές μας. Σε τοπικό επίπεδο είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της δίωξης, μετά από Χρυσαυγίτικη παραγγελία, της συναδέλφου νηπιαγωγού στο Νυδρί. Ένα ακόμη κρούσμα της ωμής αυτής παρέμβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί η κλήση σε απολογία, συναδέλφων της Κεφαλονιάς από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, μετά τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν στα σχολεία τους στη μνήμη του δολοφονημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Η μάχη, όμως, κατά του φασισμού και του συστήματος που τον θρέφει πρέπει να είναι καθημερινή μέσα και έξω από τα σχολεία.

Γι’ αυτό στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον εκφασισμό της Ελληνικής κοινωνίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους, με αφορμή και την επερχόμενη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, να εστιάσουν στο γεγονός της μεγάλης νίκης του Ελληνικού Λαού ενάντια στη φασιστική απειλή, και να εκμεταλλευτούν αυτή τη μέρα περνώντας αντιφασιστικά μηνύματα.

Το λαμπρό παράδειγμα των ηρώων προγόνων μας ας αποτελέσει φωτεινό φάρο και για νέες νίκες.

Ο φασισμός ούτε είχε, ούτε πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία, στα σχολεία, στη ζωή μας.

Να τον τσακίσουμε!

Προηγουμενο αρθρο
«Οι Γέφυρες του Κόσμου» - Εκθεση Παιδικής Ζωγραφικής
Επομενο αρθρο
Κάλεσμα – Ψήφισμα Φορέων για την Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.