HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΜΕ Λευκάδας: Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

ΕΛΜΕ Λευκάδας: Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοέμβρη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στη ΔΔΕ

Να κάνουμε την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 14ης Νοέμβρη δική μας υπόθεση. Να σηκώσουμε κεφάλι! Να σπάσουμε την μοιρολατρία.

Η υποτιθέμενη «έξοδος από τα μνημόνια» που προβάλλει η κυβέρνηση δεν αφορά τον ελληνικό λαό, καθώς η χώρα για περίπου 40 χρόνια (!), ως το 2060, θα βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας για να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας. Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας θα είναι περίοδος παγίωσης της κρίσης και όχι ξεπεράσματός της, εφαρμογής και εμβάθυνσης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προώθησε η παρούσα κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες από το 2010 και δώθε, και οι οποίες οδήγησαν στην απορρύθμιση της εργασίας και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Όλα αυτά τα χρόνια οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Όμως ο νεοφιλελεύθερος μονόδρομος δεν είναι η πραγματικότητα αλλά μία κατασκευή της. Το παρόν είναι πάντα ανοιχτό, ρευστό και περικλείει πολλαπλές δυνατότητες. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να βγούμε μπροστά για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και να γίνουμε ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων.

Παλεύουμε για:
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16) για το ασφαλιστικό. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Να μην περάσει το προσοντολόγιο.
Να μην προχωρήσει το βαθιά ταξικό, εξουθενωτικό για τα παιδιά και ελιτίστικο Νέο Λύκειο.
Να μην εφαρμοστεί η αυτοαξιολόγηση – αποτίμηση της σχολικής μονάδας που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Να μην συρρικνωθεί το δημόσιο σχολείο μέσω του κλεισίματος ολιγομελών τμημάτων.
Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στο Μουσικό Σχολείο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτέας Βούλας-Νίκη Λευκάδας 74-59
Επομενο αρθρο
Διακοπή νερού στην πόλη τη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.