HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνέργειες του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός

Ενέργειες του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500
Λευκάδα, 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των ενεργειών του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο καταστροφικός σεισμός της 17ης Νοεμβρίου 2015 ενημερώνουμε τους δημότες ότι:

– Τη Δευτέρα 25.01, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κων/νος Δρακονταειδής μετέβη στην Αθήνα όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών κ’ Δικτύων, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Υποδομών, κ. Γ. Δέδε, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, κ. Θοδ. Χαλικιά, Αντιδημάρχους Λευκάδας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Πλην των άλλων, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν για την άμεση απελευθέρωση της έκτακτης χρηματοδότησης προς τον Δήμο Λευκάδας για την αποκατάσταση των άμεσων ζημιών. Επιπλέον, και με δεδομένη τη βαρύτητα για την τοπική -και όχι μόνο- Οικονομία, αλλά και τη δυσκολία εκτέλεσης των έργων, δεσμεύτηκαν την ευθύνη για την αποκατάσταση της πρόσβασης στις παραλίες διεθνούς φήμης να αναλάβει το Υπουργείο. Παράλληλα, ενημέρωσαν για την πορεία αποστολής των οικίσκων για τη στέγαση των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις (σ.σ.: 18 στο σύνολο) δεν είναι πλήρεις από την άποψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

– Την Πέμπτη 28.01, ο Δήμαρχος Λευκάδας μετέβη στην Κέρκυρα όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θοδ. Γαλιατσάτο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και το θέμα της χρηματοδότησης των έργων.

– Τη Δευτέρα 1.02 ο Δήμαρχος Λευκάδας θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Α. Χαρίτση, στην οποία θα συμμετέχει, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, και κατόπιν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τ. Αλεξιάδη.

Αναλυτική ανοιχτή ενημέρωση για τα αποτελέσματα των τελευταίων ενεργειών, με την κλήση των προέδρων των πληγέντων κοινοτήτων και των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας, θα γίνει την Τετάρτη 3.02, στην αίθουσα του Διοικητηρίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Αυτή είναι η περιοχή που ερευνούν οι πετρελαιάδες! Βάφτισαν το Ιόνιο σε Πατραϊκό Koplpo. Μας αφορά;
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα δεν είναι μονάχα όμορφες παραλίες και ξέγνοιαστες διακοπές

2 Σχόλια

  1. Kogion
    29 Ιανουαρίου 2016 at 20:46 — Απάντηση

    Εδώ οι άνθρωποι ψάχνουν εναγωνίως σανό γιατί τελειώνει.. Με συντακτικό και γραμματική θα ασχολούνται;

  2. Λευκαδίτης
    29 Ιανουαρίου 2016 at 14:10 — Απάντηση

    με την κλήση των προέδρων των πληγέντων κοινοτήτων !!!!!!!!!!!!!!!

    Άψογη Ελληνική Γλώσσα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.