HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνίσχυση του δικτύου ύδρευσης του Μεγανησίου

Ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης του Μεγανησίου

Ο Δήμος Μεγανησίου διαθέτει μια δεξαμενή 150 κμ στη θέση “Άγιος Ιωάννης” Σπαρτοχωρίου, μια στη θέση “Παλιόλακος” (διανομέας νερού) 150 κμ, μια στον οικισμό Σπαρτοχωρίου 300 κμ, μια στη θέση “Παναγία” 400 κμ και μια στον οικισμό Βαθέως 150 κμ δηλαδή συνολικά 1150 κμ αποθηκευτικού χώρου πόσιμου ύδατος.

Ύστερα από 35 χρόνια τοποθετήθηκε και είναι σε πλήρη λειτουργία μια νέα δεξαμενή χωρητικότητας 540 κμ στη θέση “Άγιος Ιωάννης” Σπαρτοχωρίου.

Παράλληλα τοποθετήθηκε αντλία προώθησης (booster) στη θέση “Μισοή” που ενισχύει τη ροή του νερού από 30κμ/ώρα σε 55 κμ/ώρα προς τις κύριες δεξαμενές των δύο οικισμών (Κατωμέρι-Βαθύ).

Επίσης, με την χρηματοδότηση 100.000,00€ που εξασφαλίσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών θα προβούμε σε αποκατάσταση του βοηθητικού υποθαλάσσιου αγωγού στη θέση “Αλαμανάτο” καθώς και άλλων έργων ύδρευσης που θα κριθούν αναγκαία για την ενίσχυση της υδροδότησης του νησιού.

Θερμές ευχαριστίες στον μοναδικό υπάλληλο Ύδρευσης του νησιού κ Στράτο Δάγλα για τη πολύτιμη βοήθεια και προσφορά του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Στους Σκάρους για ρίγανη
Επομενο αρθρο
Εξαιρετική η παρουσία του ΔΙΕΚ Λευκάδας στο 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης γαστρονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.