HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνημέρωση από το Δήμο και χρήσιμες πληροφορίες

Ενημέρωση από το Δήμο και χρήσιμες πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500
Λευκάδα, 9 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για σειρά ενεργειών και χρήσιμες πληροφορίες

– Επανασυστήθηκε η Δημοτική Αστυνομία
Από 1η Ιουλίου 2015 έγινε επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας Λευκάδας, με πλήρωση 6 θέσεων.

– Πρόσληψη ναυαγοσωστών
Μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής που βρίσκεται στην ευθύνη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ορίσθηκαν ως πολυσύχναστες και άρα με υποχρέωση παρουσίας ναυαγοσώστη οι παραλίες: Κάθισμα, Νυδρί και Άη Γιάννης.
Ακολούθως ανέλαβαν υπηρεσία έξι ναυαγοσώστες και συγκεκριμένα: δύο ναυαγοσώστες στην παραλία Κάθισμα (με σύμβαση από 27.06 έως 26.09), ένας ναυαγοσώστης στον Άι Γιάννη (με σύμβαση από 23.06 έως 22.09), ένας στην παραλία Νυδριού (με σύμβαση από 19.06 έως 18.09), όπως και ένας στον Μικρό Γιαλό, τοποθεσία που επιλέχθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου. Επίσης, έχει προσληφθεί επιπλέον ένας για την αναπλήρωση των ανωτέρω κατά τις μη εργάσιμες μέρες (ρεπό).

Όλοι οι ναυαγοσώστες είναι πλήρως εξοπλισμένοι και το ωράριο εργασίας τους είναι 10:30 έως 17:30.

– Ολοκλήρωση ενεργειών για τις «Γαλάζιες Σημαίες»

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, το σύνολο των ενεργειών για το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στο οποίο συμμετέχουν οι παραλίες: Κάστρο, Άη Γιάννης, Πευκούλια, Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι, Μικρός Γιαλός, Νυδρί και για πρώτη φορά η Πόντη Βασιλικής. Μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί κατάλληλοι πίνακες ανακοινώσεων σε ελληνικά και αγγλικά, έχει τοποθετηθεί WC για ΑΜΕΑ στην παραλία του Νυδριού, πρόσβαση ΑΜΕΑ στην ίδια παραλία (και το επόμενο διάστημα και στην παραλία της Νικιάνας), WC στην παραλία του Κάστρου, σταθεροί ιστοί για την τοποθέτηση σημαίας και έχει ορισθεί σημείο πρώτων βοηθειών, με βασικό εξοπλισμό ναυαγοσωστικών εφοδίων.

(σ.σ.: Η «Γαλάζια σημαία» είναι ένα διεθνές περιβαλλοντικό βραβείο για ακτές και μαρίνες που για να απονεμηθεί πρέπει να τηρούνται 29 αυστηρά κριτήρια που αφορούν την καθαριότητα της ακτής και της θάλασσας, την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των λουόμενων, την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση, την πληροφόρηση και την προστασία του περιβάλλοντος, της ακτής και του παράκτιου χώρου.)

– Ξεκινούν τα δρομολόγια για Κάλαμο

Από 10 Ιουλίου 2015 ξεκινούν τα επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή Καλάμου- Μύτικα που θα καλύπτουν τη θερινή περίοδο έως και 31 Αυγούστου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Δ.Κ. Καλάμου (2646091281) και στο Λιμεναρχείο Λευκάδας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα Κατάρτισης για άνεργους νέους έως 29 ετών
Επομενο αρθρο
Τη Δευτέρα συνεδριάζει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο - Τα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.