HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕνημέρωση από το σωματείο «Φίλοι Ιεράς Μονής Φανερωμένης»

Ενημέρωση από το σωματείο «Φίλοι Ιεράς Μονής Φανερωμένης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 έλαβε χώρα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η καθιερωμένη Κοπή της Βασιλόπιτας του Σωματείου μας.

Κατά την πολυπληθέστατη Γ.Σ. έγινε λεπτομερής ανασκόπηση των πεπραγμένων, αναγνώστηκε η Έκθεση τής Εξελεγκτικής επιτροπής και ενημερώθηκε το Σώμα για τον προϋπολογισμό τού 2017. Εγκρίθηκαν δε ομόφωνα τα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους, ο ισολογισμός τής παρελθούσης οικονομικής χρήσεως και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στην συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στην συνεχιζόμενη άρνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοφίλου για επικοινωνία με το Δ.Σ. του Σωματείου μας καθώς και στο γεγονός, ότι κανένας Ιερέας δεν έχει εδώ και ένα (1) έτος την ευλογία και την άδειά τού να συμμετέχει σε Αγιαστικές τελετές ή έστω να παραστεί στις όποιες εκδηλώσεις μας. Σαφής και αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός προς τον Ποιμενάρχη μας και το Σχήμα του, σαφής και η δυσφορία για την συγκεκριμένη και έως σήμερα αναιτιολόγητη στάση του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η απουσία Ιερέως για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα, παρά την επίσημη πρόσκληση που έγινε προς τον ίδιο τον Μητροπολίτη μας. Απουσία πρωτοφανής για τα δεδομένα των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων, όταν μάλιστα ουδέποτε έχουμε εμπεριστατωμένα κατηγορηθεί για το παραμικρό. Το γεγονός αυτό ενώ μας λυπεί, ταυτόχρονα μας εφοδιάζει με επιμονή και υπομονή, ώστε να συνεχίσουμε τις δράσεις και τις προσπάθειές μας.

Η βασιλόπιτα χαράχθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδος ταυτόχρονα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. που κρατούσαν μαζί το μαχαίρι, συμβολίζοντας τόσο το αρραγές του Σωματείου όσο και της προσπάθειάς μας για ενότητα στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας μας.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την στήριξη που μας παρέχουν σε αυτή την προσπάθεια, και διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί εντός των πλαισίων που επιβάλλει η πίστη μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και η αγάπη μας προς την Παναγία την Φανερωμένη.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου,
Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας
Γεράσιμος Φωκάς                            Αρχοντία Μιχαήλογλου

Προηγουμενο αρθρο
Ναυμαχία» για δύο τόνους κάνναβη στο Ιόνιο -video
Επομενο αρθρο
Το Ηρώον και οι παρελάσεις στην πόλη της Λευκάδας πολλά χρόνια πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.