HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕνημέρωση Θανάση Καββαδα για την πορεία 4 μεγάλων έργων που αφορούν την Λευκάδα

Ενημέρωση Θανάση Καββαδα για την πορεία 4 μεγάλων έργων που αφορούν την Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 20 Μαΐου 2020

Εγκρίθηκε από τη Βουλή και ξεκινάει σύντομα το έργο Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος – Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Κώστα Καραμανλή

Συνάντηση είχε την Τρίτη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των τεσσάρων μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Λευκάδα, και συγκεκριμένα το δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο–Άγιος Νικόλαος, την Αμβρακία Οδό, την Υποθαλάσσια Ζεύξη, καθώς και την αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία των Εγκρεμνών.

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται ο δρόμος Βόνιτσα – Λευκάδα και Άκτιο-Άγ.Νικόλαος, έπειτα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, η οποία γνωμοδοτεί για όλα τα έργα κόστους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή ήταν η τελευταία εκκρεμότητα, η οποία έκλεισε κατά τη συνάντηση του Βουλευτή με τον Υπουργό. Πλέον απομένει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και η έναρξη των εργασιών σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας.

Σε ό,τι αφορά τους Εγκρεμνούς, ο Υπουργός τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν τις μετακινήσεις, καθώς αναμένεται το εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο εναεριτών από την Σλοβενία που θα τοποθετήσει τα ήδη συναρμολογημένα τμήματα της σκάλας η οποία κατεβαίνει στην ακτή. Πρόκειται για ένα έργο ειδικών απαιτήσεων, όπου τα τμήματα της σκάλας, τα οποία όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, είναι έτοιμα, θα τοποθετηθούν επιτόπου από το ανωτέρω συνεργείο. Από τη στιγμή επανεκκίνησης των εργασιών η ολοκλήρωση του έργου θα χρειαστεί 30-45 μέρες.

Σε ό,τι αφορά την πολύπαθη Αμβρακία Οδό, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο αναμένει το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Τέλος, αναφορικά με την Υποθαλάσσια Ζεύξη, υποβλήθηκε στην υπηρεσία από τον τεχνικό σύμβουλο η αναγνωριστική μελέτη του έργου της σύνδεσης της Λευκάδας με την Στερεά Ελλάδα, η σχετική έκθεση καθώς και η ΠΠΠΑ (Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων) θα ακολουθήσει η αξιολόγηση όλων των ανωτέρω και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την προώθηση του έργου.

Προηγουμενο αρθρο
Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου του Δήμου Μεγανησίου: «Αλλαγή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ύψους 2.000.000 ευρώ»
Επομενο αρθρο
Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν πάνω από τα Επτάνησα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.