HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕνημερωτικό Δελτίο Δήμου Λευκάδας

Ενημερωτικό Δελτίο Δήμου Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
www.lefkada.gov.gr
τηλ. 2645360500
Λευκάδα, 21 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

1. Την Τετάρτη 19.08, στην πλατεία Μαρκά, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της στήλης αφιερωμένης στο δημοσιογράφο – θεατρικό συγγραφέα, Διονύσιο Δεβάρη. Στην τελετή χαιρέτισαν ο ανιψιός του Δ. Δεβάρη, κ. Παναγιώτης- Ερρίκος Δεβάρης, η εγγονή του, κ. Φωτεινή Βαχλιώτη και ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κων/νος Δρακονταειδής.

IMG_3909

2. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση φωτιστικών στον πεζόδρομο, παράλληλο της Α. Σικελιανού. Επίσης, αντικαταστάθηκαν και επιδιορθώθηκαν φωτιστικά, μεταξύ άλλων, στην κεντρική αγορά και στην πλατεία Φοίνικα. Συνεχίζονται οι εργασίες για να τοποθετηθούν τα νέα παγκάκια σε πλατείες και κεντρικά σημεία στην πόλη της Λευκάδας (συνολικός αριθμός 40).

IMG_3930

3. Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 21.08, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση της νέας αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2015. Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα διότι: Σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 74991/30549/14.08.15 έγγραφο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ζητήθηκε από το Δήμο μας η υποβολή του σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων μέχρι 31/08/2015 και πρέπει κατεπειγόντως να εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου για την σύνταξη της σχετικής μελέτης. Επίσης απαιτείται η εγγραφή πιστώσεων σε νέους Κ.Α.Ε. και ενίσχυση άλλων για την εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας, για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων κλπ.)

Ακολουθούν συνημμένες η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (200/2015) και της Εκτελεστικής Επιτροπής (8ης/2015).[ΕΔΩ] κι [ΕΔΩ]

IMG_3905

IMG_3914

Προηγουμενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την εμφάνιση του «Πήγασου» στο Φεστιβάλ Φολκλόρ
Επομενο αρθρο
Ο Λευκαδίτης Τάσος Πέτσας - Mother of mine (Anna)

2 Σχόλια

  1. Survivor
    25 Αυγούστου 2015 at 13:51 — Απάντηση

    Μα τί λέτε αγαπητέ? Ταλαιπωρία?Όρθιοι παππούδες? Διαφυγόντα κέρδη? Όοχι βέβαια!! Σε αυτόν τον τόπο που διοικείται τόσο άψογα κατά κοινή ομολογία,πού τα είδατε αυτά?Μην τύχει κι είδατε κι ανθρώπους που ποτέ δεν πάταγαν το πόδι τους σε τέτοιες εκδηλώσεις να κάθονται μπροστά μπροστά και να κορδώνονται για τη συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα?? Πόση προκατάληψη πιά.. πόση ιδιοτροπία.. Πόση αχαριστία τολμώ να πω…Και τί ακριβώς υπονοείτε με αυτό το ειρωνικό σχολιάκι για τη Βιέννη?? Δεν αξίζουν οι ταγοί μας αυτή την ξεχωριστή αντιμετώπιση?? Εδώ μιλάμε για πρώτη φορά αριστερά… Αλλά όπως λέει κι ο Όργουελ ” όλα τα ζώα είναι ίσα ,αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα…”

  2. χορευτης
    25 Αυγούστου 2015 at 10:29 — Απάντηση

    Δημοτες Λευκαδας συμφωνειτε με αυτο?
    Στη βραδια ληξης του φεστιβαλ φολκλορ προσηλθε μεγαλο πληθος κοσμου. Λογικα ξεπερασε τους 1000. Λιγο πριν την εναρξη υπηρχε ουρα στην εκδοση εισιτηριων τα οποια επειτα ελεγχονταν απο εναν και μοναδικο ανθρωπο. Στην μοναδικη εισοδο μπαινοβγαιναν και χορευτες.
    Παρατηρηθηκε απο πολλους:
    -πολλοι να μπαινουν μουλωχτα χωρις να πληρωνουν. Και αυτοι ηταν Λευκαδιτες.
    -ο ενας και μοναδικος ρυθμιστης εισοδου ηταν σε απογνωση και αδυνατουσε να εμποδισει και να συγκρουστει.
    -πολλοι πληρωσαν 8 ευρω για να ειναι ορθιοι ενω μεσα παρατηρηθηκαν εγκυοι και ηλικιωμενοι να αναζητουν καθισμα.
    -την ιδια στιγμη της αναμονης κατεφθασε ο προεδρος του δημοτικου συμβουλιο και λιγο πριν απο αυτον 2 αντιδημαρχοι υδρευσης και ποιοτητας ζωης. Οι οποιοι ουτε εισιτηριο εκοψαν και ουτε στην ουρα περιμεναν και μπηκαν ανετα.

    *δεν μπορουσε να υπαρχει κι αλλος υπαλληλος στην εισοδο τετοια βραδια με τοσο μεγαλη προσελευση για να μην υπαρχουν διαφυγοντα κερδη και ταλαιπωρια?
    *οι χορευτες και συντελεστες δεν θα μπορουσαν να χρησιμοποιουν αλλη εισοδο?
    *δεν θα επρεπε να ενημερωνεται ο κοσμος οτι πλεον δεν υπαρχουν καθισματα?γνωριζονται*η δημοτικη ηγεσια γιατι θεωρει οτι πρεπει να τυγχανει διαφορετικης μεταχειρισης. γνωριζονται προσκληση? Αν ναι γιατι πρεπει να εχουν προσκληση? Θεωρουνται επιτιμοι καλεσμενοι? Ειναι εν ενεργεια λειτουργοι και ισοι με ολους τους δημοτες. Και αν εχουν προσκληση γιατι να μην μπαινουν στην ουρα?Πρωτοι απο ολους θα επρεπε να ειναι στην ουρα και να πληρωνουν το εισιτηριο για να παραδειγματιζουν ή να βοηθουν στην εισοδο ή να παραχωρουν τη θεση τους σε ατομα με αναγκες. Στη Λευκαδα ειναι δημοτικοι συμβουλοι και αντιδημαρχοι οχι στη Βιεννη. Στη Λευκαδα με μικρο πληθυσμο που ολοι γνωριζονται. Ξαφνικα θεωρουν εαυτους ανωτερους θεσμικα και κοινωνικα? Ειναι μεταξυ ισων. Ουτε καν πρωτοι μεταξυ ισων. Στη Λευκαδα αναγνωριση και αποδοχη ειχαν παντα οι ταπεινοι και απλοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.