HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές- ο αρχηγός της είχε συλληφθεί στη Λευκάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές- ο αρχηγός της είχε συλληφθεί στη Λευκάδα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 ληστείες και 26 κλοπές, ενώ η συνολική λεία των δραστών ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
Οι δράστες διέπρατταν κυρίως ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή της ΟΠΚΕ της ίδιας Υπηρεσίας, δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους και το αρχηγικό μέλος, που είναι ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα) και ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2020, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού εντόπιζαν και στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αποσπούσαν πληροφορίες που αφορούσαν οικίες στις οποίες πιθανολογούσαν ότι αποκρύπτονταν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Στη συνέχεια, αφού έθεταν σε διακριτική επιτήρηση τις οικίες, εξακριβώνοντας τις καθημερινές συνήθειες των ενοίκων και τους χρόνους απουσίας τους, διέπρατταν διαρρήξεις, ενώ σε περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος τους.

Παράλληλα, οι συλληφθέντες εντόπιζαν κυρίως οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένοι ή αλλοδαποί και παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν και με την χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.
Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αφού αξιοποιούσε τις ανωτέρω πληροφορίες, οργάνωνε επιχειρησιακά την ομάδα δράσης και φρόντιζε για την εξασφάλιση των μέσων (μεταφορικά μέσα, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.) που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του σκοπού τους.

Σημειώνεται ότι, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε συλληφθεί τον Ιούλιο στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, για  ληστείες, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψη του και την προφυλάκισή του καθήκοντα αρχηγού ανέλαβε ο αλλοδαπός συνεργός του.

Συνολικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν επτά ληστείες και είκοσι έξι κλοπές – διαρρήξεις σε περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Αγρινίου, του Ξηρόμερου, της Βόνιτσας και της  Αμφιλοχίας, όπου εισέρχονταν σε αυτές, είτε με τη χρήση διαρρηκτικων εργαλείων, είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει από τις παραπάνω πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
·       ένα περίστροφο ασημί χρώματος άνευ ενδείξεων,
·       55 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm,
·       2 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
·       μια συσκευή gps tracker,
·       μια ξύλινη αστυνομική ράβδο,
·       15 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
·       μια τηλεόραση και κοσμήματα για τα οποία διερευνάτε η κατοχή τους, πλήθος καρτών sim,
·       διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες τύπου full –face,
·       800 ευρώ.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δυο επιβατηγά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.   

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Προηγουμενο αρθρο
Βαρύ πένθος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Πέθανε η Εσθήρ Κοέν, η γηραιότερη Ελληνίδα που επέζησε από το Αουσβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.