HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕξετάζονται αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Εξετάζονται αυστηρότεροι έλεγχοι για τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Αυστηρότερους ελέγχους των μετακινήσεων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους ενόψει του Πάσχα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων απέναντι στον κορονοϊό, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό (REAL FM).«Η όποια απόφαση δε θίγει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν κάνουν καταχρήσεις στις μετακινήσεις τους. Για τις ημέρες του Πάσχα εξετάζονται κάποια σενάρια για τον περιορισμό τους, διότι, βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τους ανθρώπους και τις περιοχές στις οποίες μεταβαίνουν» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν πολύ ώστε να διασφαλιστεί ότι εκείνες τις ημέρες που η επιθυμία για εξόδους αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους θα είναι τα απολύτως απαραίτητα με προτεραιότητα στα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, η κίνηση των οποίων χωρίς περιορισμούς είναι κρίσιμης σημασίας για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά όλα τα δεδομένα και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι, ορισμένες μετακινήσεις πρέπει να γίνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει π.χ. να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν με την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους αυτοκινητόδρομους, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν αυτοί που έχουν λόγο».

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, καθώς αυτό θα ήταν ένα μέτρο που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, αλλά για αυστηρούς ελέγχους.

Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση εξετάζει ήδη και την αυστηροποίηση των μετακινήσεων εντός της Αθήνας μειώνοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον αριθμό των επιτρεπόμενων εξόδων μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό - δημιουργεί επαρκή αντισώματα
Επομενο αρθρο
Η Ιταλία αδυνατεί να διαχειριστεί τον αριθμό των θυμάτων της - Εκλεισε το κρεματόριο του Μιλάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.