HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Λευκάδας

Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Λευκάδας

Διαφορετικός ήταν φέτος ο εορτασμός  για την η εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς  η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.  Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (1.259) φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.  

Χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και απουσία του βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά πραγματοποιήθηκαν  οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Λευκάδας. Ο βουλευτής απείχε και από την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο  συμμετέχοντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης χοροσταντούντος του  Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, κ. Θεόφιλου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε μέσα στον Ι.Ν. της Μητρόπολης από τη φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, κα. Αναστασία Κόρκου .

Την πανηγυρική και καλοδεχούμενη νότα της ημέρας έδωσε η Φιλαρμονική που παιάνισε στην κεντρική αγορά της Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση παραίτησης Ορέστη Τζανίνη από σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Παρέλαση Φιλαρμονικής: μια νότα αισιοδοξίας -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.