HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινέζικης πόλης Zhoushan στη Λευκάδα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κινέζικης πόλης Zhoushan στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Δήμου της Κινέζικης πόλης Zhoushan με επικεφαλής τον Aναπληρωτή Δήμαρχο κ. ZhouWeiJiang επισκέφθηκε την Λευκάδα Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές επιχειρήσεων.

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Κ. Δρακονταειδή τους Αντιδημάρχους κ.κ. Θ. Περδικάρη, Γ. Φίλιππα και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Σ. Αρβανίτη.
Σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκε η συνεργασία των δύο Δήμων στους τομείς του πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουρισμού και εμπορίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι φιλοξενούμενοι για τα τοπικά προϊόντα, λάδι, κρασί και φακές. Επίσης για τον τρόπο κατασκευής σκαφών και το σύστημα της αντισεισμικής κατασκευής των σπιτιών.

Συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διαδικασία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο και την Μαρίνα. Στη συνέχεια και μετά από επιθυμία τους επισκέφθηκαν τις δυτικές παραλίες ενώ η περιήγησή τους ολοκληρώθηκε στην Καρυά με επίσκεψη στο Μουσείο του ¨Απόλλωνα¨ και φαγητό.

Προσκάλεσαν αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφτεί την πόλη τους και προσκλήθηκαν αντίστοιχα να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ το 2015.

3

2

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Οι Μώλοι της Λευκάδας)
Επομενο αρθρο
Διαβούλευση για το Σχέδιο Κανονισμού Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.