HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕπίσκεψη στο Ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Moskva

Επίσκεψη στο Ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Moskva

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο νησί μας, μια ομάδα με εκπροσώπους των ΜΜΕ του νησιού, επισκεφτήκαμε το Ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Moskva με τη συνοδεία του Ηλία Κοντογιώργη, εντεταλμένου υπεύθυνου τύπου του Δήμου Λευκάδας.

Ο τρίτος σε σειρά αξιωματούχος του πλοίου Moskva μας υποδέχτηκε, μας ξενάγησε στο πλοίο και απάντησε στις ερωτήσεις μας. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το χώρο που προσγειώνονται και απογειώνονται τα ελικόπτερα.

Το πλοίο Moskva καθελκύστηκε το 1983 και μέχρι το 1990 ταξίδευε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το 1995 το πλοίο δέχτηκε εκτεταμένη επισκευή εκσυγχρονισμού και μετονομάστηκε από Slava σε Moskva. Το μήκος του είναι 186 μ. και το πλάτος του 20μ., έχει χωρητικότητα 11χιλ. τόνους και βρίσκονται μέσα σε αυτό 440 άτομα.

Το πλοίο είναι αυτόνομο τεχνολογικά και δεν φέρει πυρηνικά όπλα, ούτε έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπως μας δήλωσε.

Το πλοίο διαθέτει πυροβόλα των δεκαέξι πυραύλων που είναι τοποθετημένα σε δύο σειρές κατά μήκος και των δύο πλευρών του και αντιαεροπορικούς πυραύλους επιφανείας – αέρος που είναι τοποθετημένοι μεταξύ του φουγάρου και του υπόστεγου του ελικοπτέρου.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πως έπρεπε να φαίνεται το πλοίο λόγω της ηλικίας του, αλλά ήταν πεντακάθαρο, έμοιαζε σαν καινούργιο και πολλά από τα εξαρτήματα του έλαμπαν στον ήλιο. Το πλοίο διαθέτει επίσης μουσείο και εκκλησία.

Θεωρείται ένα από τα τρία καλύτερα πλοία του ρωσικού στόλου και είναι το «καμάρι» της Μαύρης θάλασσας.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση τροχαίας στην Λευκάδα: Στόχος είναι η ενημέρωση των μαθητών
Επομενο αρθρο
Στιγμές του Σεπτέμβρη στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.