HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπίσκεψη Τεχνικού Κλιμακίου της 6ης ΥΠΕ στα Κέντρα Υγείας Βασιλικής και Λευκάδας

Επίσκεψη Τεχνικού Κλιμακίου της 6ης ΥΠΕ στα Κέντρα Υγείας Βασιλικής και Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Τεχνικού Κλιμακίου της 6ης ΥΠΕ στα Κέντρα Υγείας Βασιλικής και Λευκάδας

Τεχνικό κλιμάκιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Βασιλικής και Λευκάδας, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα κτίρια, αλλά και προβλήματα και ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Στην περιοδεία του το κλιμάκιο συνόδευσε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ενώ στη Βασιλική παρέστησαν επίσης η Επιστημονική Υπεύθυνη, κα Ελένη Κατωπόδη, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας, κ.Νίκος Αργυρός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ.Σταμάτης Αργυρός, και στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας ο Επιστημονικός Υπεύθυνος, κ. Στάθης Κατωπόδης.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, αφού επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Βασιλικής και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την κατάσταση, είχα καταθέσει ερώτηση στον τότε Υπουργό Υγείας και είχα επισκεφθεί τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, σχετικά με τα κτιριακά, κυρίως, προβλήματα που αντιμετώπιζε το Κέντρο, χαρακτηρίζοντας την εικόνα «τριτοκοσμική». Είχα επισημάνει την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο, με τοίχους γεμάτους υγρασία και μούχλα, σπασμένες πόρτες και ρωγμές στους τοίχους, με εκτεθειμένα καλώδια ρεύματος και κατεστραμμένη οροφή. Είχα εκθέσει την κατάσταση με τη δεξαμενή λυμάτων του Κέντρου Υγείας, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και να γεμίζει το κτίριο λύματα.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την συνάντησή μου με τον νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, και απολύτως σύμφωνα με τη δέσμευσή του να ανταποκριθεί στο αίτημά μου, τεχνικό κλιμάκιο της Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Βασιλικής, αλλά και της Λευκάδας, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα, ώστε στη συνέχεια να αναληφθούν κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη διόρθωσή τους. Επισημαίνω ότι για κάποιες εργασίες στο Κ.Υ. Βασιλικής, όπως η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και η διευθέτηση του δικτύου της ΔΕΗ κ.α., οι μελέτες είναι σε προχωρημένο στάδιο, ώστε τα έργα να μπορέσουν να προχωρήσουν άμεσα. Επιπλέον σκοπός μας είναι να εκπονηθεί σύντομα και η μελέτη για την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, έτσι ώστε να γίνει ένα σύγχρονο και λειτουργικό Κέντρο.

Θέλω να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση της ΥΠΕ στο αίτημά μας, καθώς και για το γεγονός ότι δεν κατέγραψε μόνο τα προβλήματα του κτιρίου στη Βασιλική, αλλά και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου Υγείας Λευκάδας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με τη στέγασή του. Πιστεύω πως έγινε το πρώτο βήμα, ώστε έπειτα από την καταγραφή που έγινε, να προχωρήσουμε σταδιακά σε ουσιαστική βελτίωση των υποδομών και οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες αντάξιες ευρωπαϊκού κράτους.»

Προηγουμενο αρθρο
Υπενθύμιση εκλογών Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Με αφορμή την... απαγωγή της Τασούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.