HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπαφές Αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη στην Κέρκυρα

Επαφές Αντιδημάρχου Θανάση Περδικάρη στην Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας Θανάσης Περδικάρης συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου στην Κέρκυρα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας, Απασχόλησης και Εθελοντισμού Αλέκο Μιχαλά.

Συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία υλοποίησης των κοινωνικών δράσεων που έχουν, από κοινού, σχεδιαστεί στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη στα Ιόνια Νησιά.

Στο Δήμο Λευκάδας και με στόχο την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έχουν δρομολογηθεί και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται, μέσα στο 2016, οι εξής δράσεις:
– Δημιουργία και λειτουργία
Κέντρου Κοινότητας
– Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ
Επίσης ενισχύονται για την συνέχιση της λειτουργίας τους οι δομές:
– Κοινωνικού Παντοπωλείου
– Κοινωνικού Φαρμακείου
– Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Το συνολικό κόστος των δράσεων για την δημιουργία και την ενίσχυση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών για την επόμενη τριετία, σε επίπεδο ΠΙΝ ανέρχεται στα 6.285.020 ευρώ.

Οι πρόσθετοι πόροι που θα απαιτηθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών πέραν της τριετίας και ως τη λήξη του ΠΕΠ, έχει συμφωνηθεί να καλυφθούν στα πλαίσια της ρήτρας αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος παρευρέθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κέρκυρας για το Πρόγραμμα CLLD/LEADER στα Ιόνια Νησιά περιόδου 2014-2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ Κώστας Νικολούζος, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Κώστας Ασπιώτης Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ καθώς και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Επίσης στελέχη της Εταιρίας Συμβούλων Επιχειρήσεων-Ανάπτυξης REMACO Α.Ε. και της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ.

Στη σύσκεψη έγινε σχετική ενημέρωση, ανταλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης, με στόχο την προετοιμασία του νέου προγράμματος CLLD/LEADER (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) σε περιοχές των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι για τον ολοκληρωμένο και επιτυχή σχεδιασμό του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων (αυτοδιοίκηση, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι, φορείς εκπροσώπησης κοινωνικών εταίρων) και των πολιτών, στις ενέργειες διαβούλευσης-ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από διαδικασίες ημερίδων, οι παραπάνω φορείς και οι πολίτες θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες, τόσο για τον καθορισμό της περιοχής εφαρμογής, όσο και μία καταρχήν εκδήλωση του επενδυτικού τους ενδιαφέροντος.

Στην κατεύθυνση αυτή τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από την ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ οι ημερομηνίες των ημερίδων διαβούλευσης και ενημέρωσης.

Από το Δήμο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο Νοσοκομείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το 3ο ARTVENTURE CAMP στην πανέμορφη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.