HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπαφές υψηλού επιπέδου του βουλευτή Θανάση Καββαδά στην Ταϊπέι (πρωτεύουσα της Ταϊβάν)

Επαφές υψηλού επιπέδου του βουλευτή Θανάση Καββαδά στην Ταϊπέι (πρωτεύουσα της Ταϊβάν)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017

Επαφές υψηλού επιπέδου του βουλευτή Θανάση Καββαδά
στην Ταϊπέι (πρωτεύουσα της Ταϊβάν)

Τη μακρινή Ταϊπέι επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Λευκάδας και αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Καββαδάς, μαζί με το βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα και το βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Ταϊβάν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κορυφής με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Ταϊβάν κ. Mr. Tsai Chi-Chang, τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Lee Ying-Yuan, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. François Chih-Chung Wu, τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών κ. Shih-Chou Huang, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Ταϊβάν κ. Simon Wang, το Γενικό Γραμματέα και το Σύμβουλο της Κινεζικής Ένωσης Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας, Mr. Larry Wang και Mr. Frank Wu, την διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Madeleine Majorenko και λοιπούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Κύριο θέμα συζήτησης κατά τις συναντήσεις των βουλευτών ήταν οι προοπτικές ευρύτερης και στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ αναφορά έγινε και στις επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζει η Ελλάδα. Από πλευράς του, ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στη Λευκάδα στον τομέα του Τουρισμού, ενώ διένειμε ενημερωτικό υλικό και πρόβαλε video με το απείρου κάλους φυσικής ομορφιάς νησί της Λευκάδας.

Επίσης, ο βουλευτής επισκέφθηκε το μουσείο καινοτομίας της TSMC, το Βιομηχανικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας της Ταϊπέι, το μεγάλο Επιστημονικό Πάρκο Hsinchu, καθώς και εταιρίες έρευνας και τεχνολογίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό και βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραγωγής ημιαγωγών (microchip).

Εποικοδομητική ήταν και η επίσκεψη του βουλευτή σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και στο Δίκτυο Κυκλικής Οικονομίας, όπου ενημερώθηκε για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εφαρμογής ΜΕΙΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (Reduce-Reuse-Recycle), καθώς η εν λόγω περιοχή είναι από τις πρώτες παγκοσμίως στην ανακύκλωση, με ποσοστό πάνω από 58%.

Τέλος, η αντιπροσωπεία των βουλευτών ενημερώθηκε αναλυτικά από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολούθησε η Ταϊπέι τα τελευταία χρόνια, το οποίο την οδήγησε στο «οικονομικό θαύμα» πετυχαίνοντας για χρόνια υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την κατάκτηση της 22ης θέσης παγκοσμίως με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Η Ταϊβάν επένδυσε στρατηγικά στην υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια της οικονομίας της και προσέλκυσε επενδύσεις, προσφέροντας ένα σταθερό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον.

Προηγουμενο αρθρο
Όπερα vs Οπερέτα: Χριστουγεννιάτικη-γενέθλια συναυλία της Φιλαρμονικής
Επομενο αρθρο
Συνάντηση Δημάρχου με την Γ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Αλεκος
    13 Δεκεμβρίου 2017 at 19:56 — Απάντηση

    Πολλες,φλυαρες φωτο Θαναση.
    Σ εχει παρει απο κατω και δεν εχεις καταλαβει τιποτα.
    Κοψε τις βολτες και στρωσου στη δουλεια.
    Δεν βγηκες για βολτες.
    Δεν αρκει να κανεις ερωτησεις.
    Εχεις χασει την επαφη με τον κοσμο και το γλυκαναλατο υφακι δεν περναει πια.
    Καλοπροαιρετα στο λεω

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.