HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπερώτηση Σπύρου για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βασιλική

Επερώτηση Σπύρου για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βασιλική

Επερώτηση της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία και του επικεφαλής αυτής κου Σπύρου Σπύρου προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα.

Θέμα: Το έργο του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βασιλική Λευκάδας δεν θα λειτουργήσει ούτε αυτό το καλοκαίρι

Διανύουμε το τελευταίο έτος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων (ΕΣΠΑ 2014-2020) με απορρόφηση περί το 30%. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι το 2019 οι δαπάνες που δηλώθηκαν (πληρωμές) ήταν σχεδόν μηδενικές. Αλλά και διατρέχοντας το πρώτο τρίμηνο του 2020 δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε ένα νέο μεγάλο έργο που να εκτελείται σε όλη την Περιφέρειά μας. Θα αναφερθώ σε ένα μεγάλο έργο, το οποίο έρχεται από το παρελθόν, που δυστυχώς δεν θα δοθεί σε χρήση στους πολίτες και τους επισκέπτες ούτε αυτό το καλοκαίρι. Αφορά το «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βασιλικής Λευκάδος».

Προς ενημέρωση του σώματος, στις 23.11.2012 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 17.600.000 ευρώ. Την 1 Μαΐου του 2013 δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό 15.800.000 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λευκάδας και η χρηματοδότηση έχει γίνει από την Περιφέρεια. Παρότι εδώ και δύο χρόνια το έργο φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και παρότι υπήρξε και συμπληρωματική σύμβαση 700.000 για ζημιές που προέκυψαν από τους σεισμούς του 2015, το τουριστικό καταφύγιο δεν λειτουργεί και δεν έχει παραδοθεί.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που εντοπίζεται σχετικά με αυτό το έργο είναι ότι το τουριστικό αυτό καταφύγιο είναι εκτεθειμένο στους κυματισμούς κυρίως από τους νότιους ανέμους με αποτέλεσμα να το καθιστά μη λειτουργικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κυματισμοί ενίοτε φτάνουν και στο πλησίον του καταφυγίου σχολικό συγκρότημα. Θεωρώ βέβαιο ότι το πρόβλημα μη λειτουργίας του συγκεκριμένου καταφυγίου απασχολεί τον Δήμο Λευκάδας καθώς επηρεάζει τη ζωή και την οικονομία των πολιτών.

Ερωτάσθε:

1.Ποια είναι τα σημερινά δεδομένα σχετικά με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου;
2.Προτίθεστε σε συνεργασία με τον Δήμο να δρομολογήσετε την ολοκλήρωση των πιθανών τεχνικών εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με το έργο;
3.Απαιτούνται νέες παρεμβάσεις ώστε το τουριστικό καταφύγιο να είναι λειτουργικό και ασφαλές και να δοθεί επιτέλους σε χρήση;
4.Έχει απασχολήσει την παρούσα περιφερειακή αρχή το ζήτημα της διαχείρισης του εν λόγω καταφυγίου τουριστικών σκαφών;

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 205ο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ της Λευκάδας»
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά κοντά στην Καστοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.