HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπικήδειος λόγος Δημάρχου για τον Σπύρο Ασδραχά

Επικήδειος λόγος Δημάρχου για τον Σπύρο Ασδραχά

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΣΠΥΡΟ ΑΣΔΡΑΧΑ (14-12-2017)

Αποχαιρετούμε σήμερα τον κορυφαίο Ιστορικό, το μαχόμενο Πολίτη, το σπουδαίο Δάσκαλο, το Λευκαδίτη, το Συμπατριώτη μας Σπύρο Ασδραχά.

Αποχαιρετούμε ένα μεγάλο της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας, μεταπολεμικό απόγονο και πνευματικό τέκνο του άλλου μεγάλου Λευκαδίτη Νίκου Σβορώνου, όντας σίγουροι ότι οι γενιές των ιστορικών που ακολουθούν θα τον τοποθετήσουν εκεί που ακριβώς του ταιριάζει.

Το σεμνό αλλά μάχιμο διανοητή, τον υπερασπιστή των θεσμών και της κοινωνικής έρευνας, τον ιστορικό των πολλών και των άφωνων, το φάρο της συνολικής θεώρησης της σύγχρονης πορείας της πατρίδας μας.

Το μαρξιστή διανοούμενο, τον αγωνιστή, τον απλό άνθρωπο περιμένει στη Λευκάδα ο Νίκος Σβορώνος. Να περπατήσουν ξανά μαζί στα καντούνια της παλιάς πόλης, να αφουγκραστούν τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και αφού ανταμώσουν με το Σπυρίδωνα Ζαμπέλιο να συναντήσουν τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Άγγελο Σικελιανό και τόσους άλλους γνωστούς που βρίσκονται στα σκιερά μέρη.

Το Σπύρο Ασδραχά, είναι έτοιμη να δεχθεί η Λευκαδίτικη Γη, η Γη του Φωτεινού και του Αλαφροΐσκιωτου. Και τι καλύτερο για όλους μας, να θυμηθούμε τούτη την ώρα και να επαναλάβουμε τα λόγια αυτού που με την προσωπική του στάση δημιούργησε σχολή:

‘’Αυτοί οι οποίοι έχουν την τόλμη να εκφράζονται σ’ ένα υπερκείμενο επίπεδο δεν ξεχνούν την ταυτότητά τους…
Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, ζω στη Νέα Σμύρνη, πηγαίνω στη Λευκάδα, όπου μ’ αγαπάνε οι πατριώτες μου. Και αυτό μου αρκεί.’’

Καλό ταξίδι Σπύρο Ασδραχά.

Προηγουμενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση από τον ΣΥ.ΜΟ.Λ.
Επομενο αρθρο
Η υπερφορολόγηση υπονομεύει το παρόν και το μέλλον του τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.