HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕπιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στους Παξούς

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη του διακινητή τους στους Παξούς

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, στις θαλάσσιες περιοχές νότια νήσου Κέρκυρας – νήσου Παξών – βορειοδυτικές ακτές Πρέβεζας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Παξών, Καλαμάτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Ηγουμενίτσας και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το σκάφος «COOL CAT 04-34-YK» με τριάντα (30) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τον 69χρονο ημεδαπό διακινητή τους εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Παξών.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τον κατάπλου των οποίων οι ανωτέρω αλλοδαποί και ο ημεδαπός διακινητής τους μετεπιβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 69χρονος διακινητής ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Προηγουμενο αρθρο
Πάει και ο φοίνικας της παραλίας!
Επομενο αρθρο
Απο την παρουσίαση του βιβλίου: «ο επισκέπτης του χειμώνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.