HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕρώτηση Θοδωρή Σολδάτου για την πεζοδρόμηση και τα τραπεζοκαθίσματα της οδού Αγ. Σικελιανού

Ερώτηση Θοδωρή Σολδάτου για την πεζοδρόμηση και τα τραπεζοκαθίσματα της οδού Αγ. Σικελιανού

Λόγω του επείγοντος του θέματος, αντί ερωτήσεως στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, επελέγη η γραπτή πληροφόρηση του αρμοδίου Υπουργού, η οποία έχει ως ακολούθως:

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κύριε Υπουργέ,
με την άφιξη προ λίγων μηνών, του νέου επικεφαλής στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, έχει επέλθει αναστάτωση στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης της Λευκάδας, εξαιτίας των αλλαγών που έχει προκαλέσει ο παραπάνω αξιωματικός στην παραθαλάσσια ζώνη ευθύνης του Λιμεναρχείου, που περιβάλλει την πόλη της Λευκάδας.

1. Εδώ και δεκαετίες γινόταν εποχιακή πεζοδρόμηση της δυτικής παραθαλάσσιας οδού της πόλης της Λευκάδας, (οδός Σικελιανού), τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, που εορτάζει η πολιούχος της πόλης Παναγία Φανερωμένης.

Η εποχιακή πεζοδρόμηση κατά τις νυκτερινές ώρες, γινόταν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαδικασία την οποία αμφισβητεί ο νέος Λιμενάρχης και υποστηρίζει ότι χρειάζεται Κ.Υ.Α. των αρμοδίων Υπουργών.

Κατά μήκος της παραπάνω οδού, λειτουργούν δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης και αναψυκτήρια, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής, δεδομένου ότι φιλοξενούν επί δεκαετίες εκατοντάδες επισκεπτών, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να επισκεφθούν τα καταστήματα της περιοχής, αφού η οδός Σικελιανού λειτουργεί ως οδός διπλής κυκλοφορίας.

2. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τόσο στη Δυτική Παραλία, όσο πλέον και στην Ανατολική, εξαιτίας των προστίμων που επιβάλλει ο νέος Λιμενάρχης στα καταστήματα, λόγω της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων δίπλα στη θάλασσα.

Η έκδοση αδείας τραπεζοκαθισμάτων, είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Αποκεντρωμένη Δυτικής Ελλάδος και η οποία κάθε χρόνο ξεκινούσε από το Φεβρουάριο, ώστε να δίνονται οι άδειες αρχές του καλοκαιριού.

Φέτος επειδή η ευθύνη του Λιμενικού πέρασε στο Δήμο Λευκάδας, η διαδικασία καθυστέρησε, χωρίς να ευθύνονται οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα τα διαρκή πρόστιμα και επιβαρύνσεις.

Κε Υπουργέ, αναρωτιέμαι αν η απόλυτη γραφειοκρατία, η απόλυτη τήρηση του γράμματος του νόμου αντί του πνεύματος του νόμου, βοηθούν σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία τον επαγγελματικό κόσμο.
Αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι, στο κατά πόσο κάποιοι λειτουργοί της προάσπισης της ευταξίας αξιωματικοί του Λιμενικού, είναι αρωγοί στην κοπιώδη προσπάθεια και τον αγώνα του επαγγελματικού κόσμου που εξοντώνεται κυριολεκτικά.

Αναρωτιέμαι γιατί συνθήκες λειτουργίας δεκαετιών διαγράφονται, με μια απόφαση γραφειοκρατικής ανοησίας, προκαλώντας θύματα και δίνοντας τη χαριστική βολή, χωρίς καν εξαιρέσεις, στους αγωνιζόμενους για τον επιούσιο επαγγελματίες.

Μεταφέροντας την αγωνία των συμπολιτών μου, οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σας παρακαλώ για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση.

Με εκτίμηση
Θοδωρής Σολδάτος

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση από το Δήμο για το πλύσιμο αγοράς
Επομενο αρθρο
Καταφθάνει στο Ιόνιο το πλοίο σύμβολο Rainbow Warrior της Greenpeace

1 Σχόλιο

  1. ΤΡΙΒΩΝΙΑΝΟΣ
    9 Ιουλίου 2014 at 13:30 — Απάντηση

    Κύριε βουλευτά
    ‘Επρεπε να γνωρίζετε ότι στις πραγματικές δημοκρατίες και στις οργανωμένες κοινωνίες η διάκριση “γράμματος νόμου” και “πνεύματος νόμου” έχει ελαχιστοποιηθεί τόσο που κινδυνεύει να εξαφανισθεί. Μόνο στην “πρωτοπόρα” Ελλάδα μασουλάμε αυτή την παρλαπίπα κατά το δοκούν και συμφέρον! Γράψτε και ψηφίστε εσείς νόμους σαφείς, ας κάνουν και όλες οι υπηρεσίες έγκαιρα και σωστά τη δουλειά τους και τότε θα δείτε! Αυτή είναι η δουλειά εσάς των πολιτικών και όχι να βρίσκετε εξιλαστήρια θύματα πότε στον άλφα λιμενάρχη, πότε στον βήτα προϊστάμενο για τον απλούστατο λόγο επειδή τηρούν τη νομοθεσία που εσείς ψηφίζετε και την οποία είναι υποχρεωμένοι να τηρούν, ασχέτως αν είναι καλή ή κακή (και για το οποίο ευθύνεσθε εσείς και όχι αυτοί)!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.