HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕυθεία απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον βουλευτή Λευκάδας για το Γηροκομείο

Ευθεία απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον βουλευτή Λευκάδας για το Γηροκομείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κ
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευθεία απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στον βουλευτή της ΝΔ στη Λευκάδα Αθανάσιο Καββαδά, για το γηροκομείο Λευκάδας

“ Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες” απαντά στην επιστολή του Βουλευτή Λευκάδας, σχετικά με το γηροκομείο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων

Την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου προκάλεσε, η «αργοπορημένη», πρόταση, που έκανε ο βουλευτής Λευκάδας της Ν.Δ. Αθανάσιος Καββαδάς για την ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου του Γηροκομείου Λευκάδας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, απαντά ευθέως στον βουλευτή της Λευκάδος, για την καθυστερημένη πρόταση του, ως προς την ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου του Γηροκομείου Λευκάδας, έργο το οποίο βρίσκεται στην προσοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προ πολλού χρονικού διαστήματος, μετά από σχετικό αίτημα της Ιερής Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης.

«Οι μικροπολιτικές της παρελθούσας περιόδου , των παρεμβάσεων υπουργών και βουλευτών για την εκπλήρωση έργων μετά από εντολές , έχουν παρέλθει και δεν ισχύουν στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Ο κ. Καββαδάς καλό είναι να τις ξεπεράσει κάποτε και να επικεντρωθεί σε προβλήματα του τόπου που χρειάζονται ενδεχομένως και τη δική του συμβολή και όχι να επιχειρεί την εκμετάλλευση ενεργειών που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια , για έργα που είναι αυτονόητα σε προτεραιότητα, όπως αυτό του Γηροκομείου της Λευκάδας» τονίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων συνεχίζει την κοινωνική πολιτική της, πιστή στη δέσμευσή της από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Με κάθε δυνατό τρόπο, επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την παροχή στήριξης και βοήθειας, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ,με σεβασμό και αλληλεγγύη στους πολίτες της.

Αναφορικά με την περίπτωση του γηροκομείου Λευκάδας ,το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίαση του, που είχε λάβει χώρα στην Κέρκυρα, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, μετά από την εισήγηση της ΠΕ Λευκάδας και τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη, έλαβε την υπ. αριθμό 52 – 6/2016 απόφαση, κατά με την οποία ενέκρινε υπογραφή επισύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του Ν.Π.Ι.Δ. «Οίκος Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) με σκοπό την υλοποίηση της πράξης «Αναδιαρρυθμίσεις και Αναμορφώσεις Κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (γηροκομείου) και Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων και Διαμορφώσεις Περιβάλλοντος Χώρου στον Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ αναμένεται μέχρι τέλους του προσεχούς Μαρτίου η αναγκαία πιστοποίηση του χρηματοδοτικού μέσου που θα χρησιμοποιηθεί για την οικονομική κάλυψη του έργου.

« Το γηροκομείο Λευκάδας έχει πληγεί από τους σεισμούς του 2003 και έκτοτε βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Αλήθεια μήπως θυμάται ο κ. βουλευτής που έρχεται να υποδείξει στην ΠΙΝ το πρακτέον, πόσες και ποιες κυβερνήσεις , πόσες και ποιες Περιφερειακές Αρχές και δημοτικές Αρχές, υπήρξαν χωρίς να κάνουν αυτό που κάνει η τωρινή Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων;

Το γηροκομείο Λευκάδας δεν είναι και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και ψηφοθηρίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του απευθυνόμενος στην επιστολή του βουλευτή Λευκάδας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Προηγουμενο αρθρο
Προσκλήσεις Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
«Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι Μεγανησιώτες για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

1 Σχόλιο

  1. anonymous
    26 Ιανουαρίου 2018 at 10:16 — Απάντηση

    Τι “άγχος, αγωνία και φόβος “για να μείνουν στην εξουσία έπιασε τους συριζαιους και δεν προλαβαίνουν να γράφουν το ένα μετά το άλλο τα δελτία τύπου. ..Να ζητούν ευθύνη από τους πολίτες για δικά τους λάθη. ..Να υποδεικνύουν πως να κάνουν τη δουλειά τους άλλοι. .ηρεμήστε. .Ο πανικός σας “βγάζει μάτι “..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.