HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Ας δούμε την πόλη μας αλλιώς

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Ας δούμε την πόλη μας αλλιώς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:

Ας δούμε την πόλη μας αλλιώς

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει για 2η χρονιά στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” με κεντρικό σύνθημα “Μετακινήσου Υπεύθυνα!”.  Εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε το Ιόνιο, οι προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου μας μεταφέρθηκαν για αυτή την εβδομάδα. 

Οι δράσεις υλοποιούνται με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η δημοτική αρχή, εστιάζοντας σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η πράσινη μετακίνηση, η μείωση των ρύπων, η κυκλοφοριακή αγωγή, η προσβασιμότητα, καθώς και η αυτόνομη και ασφαλής μετακίνηση, έχει αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

1. Μονοδρόμηση από το Πνευματικό Κέντρο έως και το παρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου (Όλο το παραλιακό μέτωπο από Άγγελου Σικελιανού έως και Γολέμη) την Τετάρτη 23/9/2020, έως το Σάββατο 26/9/2020 και ώρες 06:00-18:00.

2. Πεζοδρόμηση από το Πνευματικό Κέντρο έως το πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου (Άγγελου Σικελιανού-Γολέμη) από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 26/9/2020, έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 28/9/2020.

3. Χωροθέτηση των ραμπών ΑΜΕΑ με κολωνάκια.

 4. Εγκαινιασμός του 1ου σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

5. Την Κυριακή 27/9/2020 στις 17:00 θα διοργανωθεί Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μικρούς ποδηλάτες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινγκ δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο. 

Εκπαιδευτής: Νίκος Δρακάτος –  Με την συμμετοχή εθελοντών του ΣΥ.ΜΟ.Λ.

6. Ποδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας την Κυριακή 27/9/2020 στις 19:00. 

Σημείο συνάντησης: Πνευματικό Κέντρο

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία. Παρά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις η διοργάνωση δεν αναστέλλεται, με τους Ευρωπαίους διοργανωτές να θεωρούν ότι ο θεσμός αποκτά ιδιαίτερη αξία την περίοδο της πανδημίας.

(Είχαμε σχεδιάσει πιο ριζικές επεμβάσεις τις οποίες και θα πραγματοποιήσουμε μελλοντικά).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εμπρησμός στη Μόρια
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες Φιλαρμονικής Εταιρείας για τις προσφορές στη μνήμη του Θρασύβουλου Δημητρίου Φατούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.