HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήρια συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Ευχαριστήρια συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Ο Σύλλογος Ζωγραφικής και Αγιογραφίας και το Εικαστικό Εργαστήρι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να επιτύχει τους στόχους της η 9η φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής ΗΕΑΡΤ 2020. 

Διανύοντας μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, όπου εκτός από την υγεία, η οικονομία, η τέχνη και ο πολιτισμός διεξάγουν αγώνα επιβίωσης, φαίνεται ότι η πιο σθεναρή αντίσταση σε αυτή την κρίση είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά. Το Εικαστικό Εργαστήρι δεν έχει μείνει αλώβητο από αυτήν την κατάσταση. Ο φυσικός του χώρος παραμένει κλειστός από τον Μάρτιο 2020 (λόγω των περιοριστικών μέτρων) και η βιωσιμότητά του είναι πλέον οριακή. Παρόλα αυτά, με αυταπάρνηση και ξεπερνώντας εαυτόν οι μαθητές του κατάφεραν και φέτος να πραγματοποιήσουν την 9η κατά σειρά φιλανθρωπική τους έκθεση, προσφέροντας τα έργα τους προς πώληση με συμβολικές τιμές, με την προοπτική να βοηθήσουν συνανθρώπους στη Λευκάδα, που αυτές τις άγιες ημέρες χρήζουν ακόμα και των βασικών αγαθών.

Αν και η έκθεση έγινε φέτος διαδικτυακά, το φιλότεχνο και ευαισθητοποιημένο κοινό του νησιού μας ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Το ποσόν που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ και μοιράστηκε στις οικογένειες του “Φάρου”,  στα “Ανθρώπων γεύματα”, στον  Οίκο Πρόνοιας Λευκάδας και σε μεμονωμένες οικογένειες στις οποίες δόθηκαν δωροεπιταγές των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη. Θέλουμε όλους να τους ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία, όπως επίσης και τις επιχειρήσεις Παπαμάνος για την γενναιόδωρη προσφορά τους. Ακόμα, τους μαθητές του Εργαστηρίου που επιμένουν να προσφέρουν από το υστέρημα του κόπου και του χρόνου τους αλλά και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξη.  Φαίνεται όμως πως, το υστέρημα γίνεται πλεόνασμα όταν πρόκειται για δωρεά επ’ αγαθώ. Άλλωστε, μόνον ό,τι δίνουμε, είναι πραγματικά δικό μας…

Πολλές ευχές για μια ειρηνική και ευλογημένη χρονιά, μια χρονιά που θα φέρει αφθονία υλικών και πνευματικών αγαθών, πληρότητα, αγάπη!

 Για το Εικαστικό Εργαστήρι
 Χαρά Σαΐτη

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Φιλαρμονική 2012 - video
Επομενο αρθρο
Τρεις παραβάσεις στη Λευκάδα χτες, (30/12), για μη χρήση μάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.