HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήρια Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ευχαριστήρια Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

1

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας στην Πλατεία Μαρκά με τη συμμετοχή 22 παραγωγών Λευκαδίτικων προϊόντων, του σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη, της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας και του Δημοσίου ΙΕΚ Βόνιτσας.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Λευκάδας (ΔΕΠΟΚΑΛ), η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ ΙΝ) και η μη κυβερνητική οργάνωση EQUAL SOCIETY θα ήθελαν να σας ευχαριστήσουν θερμά για την συμμετοχή σας, που είχε ως σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας και της προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Το 2ο Φεστιβάλ στέφθηκε από επιτυχία τόσο από άποψη οργάνωσης όσο κι από την πλευρά της συμμετοχής των παραγωγών. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει ότι τόσο οι Λευκαδίτες, όσο και οι επισκέπτες του νησιού αγκάλιασαν το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας με την επιθυμία η εκδήλωση αυτή να εξελιχθεί σε θεσμό.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους εθελοντές που το διήμερο του φεστιβάλ δούλεψαν πρόθυμα, χωρίς ωράριο για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Έχουμε την πεποίθηση ότι με την υποστήριξη παρουσία και βοήθεια παραγωγών φορέων και εθελοντών, το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας θα εξελιχθεί σύντομα σε θεσμό και θα ενταχθεί στα ετήσια πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

2

Ο Δήμος Λευκάδας, συνδιοργανωτής του 2ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΟΚΑΛ, θέλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους παραγωγούς, στους εθελοντές, στους εργαζόμενους της ΔΕΠΟΚΑΛ και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης (πλατεία Μαρκά, 27 & 28/05 2015.)

Εκπεφρασμένη επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η συνέχιση αυτής της γιορτής που έχει αγκαλιάσει ο λευκαδίτικος λαός -και όχι μόνο- και η οποία συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην προβολή του τόπου μας, στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας ταυτότητας

Η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ενός νέου θεσμού, η συνέχιση της ανοδικής του πορείας και τελικά η ένταξή του στα πολιτιστικά δρώμενα θα επικυρωθεί από τη συμμετοχή και συνεργασία της τοπικής κοινωνίας. Εκ των ων ουκ άνευ να αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις για το μέλλον αυτής της δράσης που φιλοδοξούμε να έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!

Προηγουμενο αρθρο
Η συγκομιδή της φακής στην Εγκλουβή με το φακό του F. Berger
Επομενο αρθρο
Απολογισμός των 9ων Εκδηλώσεων «Μνήμης και Τιμής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.