HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕυχαριστήριο Ερανικής Επιτροπής

Ευχαριστήριο Ερανικής Επιτροπής

Όπως είναι γνωστόν την νύκτα τής 24ης προς 25ην Νοεμβρίου 2013, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η οικία τού ιερέως π. Πανογιώργου Κτενά, εφημερίου Καρυάς Λευκάδος αλλά και τής αδελφής του, Πηνελόπης Κτενά. Κάηκαν επίσης έπιπλα, ρούχα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, βιβλία, οικογενειακά κειμήλια και ότι άλλο υπήρχε μέσα. Ελάχιστα πράγματα διασώθηκαν. Η ζημιά ανέρχεται τουλάχιστον σε διακόσιες χιλιάδες [200.000] ευρώ.

Ο ιερεύς π. Πανογιώργος Κτενάς δεν ζήτησε βοήθεια από κανένα, ούτε ενόχλησε κανένα. Ορισμένοι όμως Καρσάνοι κινητοποιήθηκαν από μόνοι τους για να τον βοηθήσουν. Έτσι δημιουργήθηκε μιά ερανική επιτροπή, αποτελουμένη από τον Διάκονο, π. Χριστοφόρο Αραβανή, τον συνταξιούχο Λυκειάρχη Καρυάς Δημήτριο Στραγαλινό, τον Κωνσταντίνο Αναστ. Αραβανή, τον Σπυριδωνα Χρ. Κατωπόδη, και τον μακαριστό πλέον πρόεδρο τού δημοτικού διαμερίσματος Καρυάς, Λεωνίδα Κατωπόδη, ο οποίος απεβίωσε την 27-7-2014.

Έγινε έρανος και συγκεντρώθηκε το μικρό, ανάλογα με την καταστροφή, ποσόν τών 13.430 ευρώ, ενώ και η Ιερά Μητρόπολις και ορισμένοι ιερείς και ενορίες και μονές τής Μητροπόλεώς μας, αλλά και κάποιοι ιερείς εκτός τής Μητροπόλεως μας, προσέφεραν το ποσόν τών 14.970 ευρώ.

Ήδη άρχισε η επισκευή και η αποκατάσταση τής οικίας. Η επιτροπή και ο ιερεύς ευχαριστούν θερμώς όλους όσους προσέφεραν χρήματα, τούς τεχνίτες και εργάτες που εργάστηκαν δωρεάν, τις εταιρίες και τα καταστήματα που προσέφεραν με κάποια έκπτωση τα υλικά οικοδομών, τον Σπυρίδωνα Ιωάν. Κατωπόδη [Λιανό], ο οποίος ανάλαβε το τεχνικό κομμάτι τών εργασιών, την ανεύρεση τών τεχνιτών και εργατών και τον συντονισμό τών εργασιών, καθώς και τον αρχιτέκτονα μηχανικό Ζώη Μικρώνη, ό οποίος κατήρτισε δωρεάν τα σχέδια και επιβλέπει τις εργασίες.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν την βοήθειά τους για να συνεχιστούν οι εργασίες, και να αποκατασταθεί, τουλάχιστον ένα τμήμα τής οικίας, για να μπορέσει ο άστεγος ιερεύς π. Πανογιώργος Κτενας, να εγκατασταθεί πλέον στην οικία του, ας καταθέσουν την αγάπη τους, στον αριθμό λογαριασμού, 6385-010245-207, τής Τραπέζης Πειραιώς.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε    Θ Ε Ρ Μ Ω Σ

Προηγουμενο αρθρο
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχ. για τη στάθμευση Σχολικών Λεωφορείων
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Λευκάδα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.