HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά»

Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών κ. Θ. Γαλιατσάτο και την εκπρόσωπο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Π. Αμανατίδου προγραμματική σύμβαση στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος της Περιφέρειας μας «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους στα Ιόνια Νησιά». Η περιφερειακή αρχή ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι καθημερινά βιώνουν τη μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση στερούμενοι ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα , προχωρά στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος για την περιφέρεια μας ενισχύοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία “ Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά ” απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά (πρώτη κατοικία) της Περιφερείας μας που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν στη συνέχεια να καταθέσουν στην Περιφερειακή Ενότητα όπου διαμένουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως παρακάτω περιγράφονται προκειμένου η Περιφέρεια να αναλάβει την επιδότηση της επανασύνδεσης πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης . Έτσι πραγματοποιείται η επανασύνδεση. Αν η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των επόμενων δόσεις, η ΠΙΝ αναλαμβάνει το κόστος για την πληρωμή και των επόμενων δόσεων μέχρι του ποσού των 480 ευρώ ανά έτος για μία παροχή.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι προϋποθέσεις προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας είναι:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή αλλοδαποί που διαμένουν σε αυτή και διαθέτουν όλα τα στοιχεία νόμιμης παραμονής.
2. Να υπάγονται στην κατηγορία των «οικιακών καταναλωτών».
3. Να έχει εκδοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για την επίμαχη παροχή.
4. Η επίμαχη παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος να αφορά 1η κατοικία.
5. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου να μην ξεπερνά τα 7.200 ευρώ/ ετησίως.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας μπορούν να καταθέσουν αίτηση συνοδευμένη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).
2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Αντίγραφο διακανονισμού στον οποίο αναγράφεται ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρέους .
4. Πρόσφατο Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του /της συζύγου του.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στα γραφεία των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων που διαμένουν οι ενδιαφερόμενοι:

1. Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας
Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας
Ταχ. Δ/νση Σ. Σαμάρα 13 – Κέρκυρα
Τηλ. 26613 – 62127 – 146 – 121 – 122
Fax 26613 – 62148

2. Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο – Λευκάδα
Τηλ.: 26453 – 60730
Fax : 26453 – 60735

3. Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
Ταχ. Δ/νση : Μομφεράτου 30 – Αργοστόλι
Τηλ.: 26713 – 62710 – 709
Fax : 26713 – 62712
4. Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
Ταχ. Δ/νση : Ελ. Βενιζέλου 1 – Ζάκυνθος
Τηλ.: 26950 – 27118
Fax : 26950 – 44836

Στόχος και βούληση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών είναι να συμβάλλει με κάθε μέσο που διαθέτει στην αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης . Μιας κρίσης που η αντιμετώπιση της αφορά όλους μας .Μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να τολμήσουμε δρώντας συλλογικά . Και σ΄ αυτή τη προσπάθεια μας θα έλθουμε σε επαφή με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας μας , την Εκκλησία , τις Υπηρεσίες , όλες τις δομές και τις οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ούτως ώστε να εντοπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αυτό το πρόγραμμα μπορεί να τους βοηθήσει .

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Λευκάδας: Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα
Επομενο αρθρο
Ένα δημοσίευμα 4 απαντήσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.