HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗμερίδα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ημερίδα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης

Το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε ημερίδα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του, καθώς και διάχυσης των έως σήμερα ερευνητικών, διδακτικών και αναπτυξιακών επιτευγμάτων του. Η ημερίδα έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Ιανουαρίου 2020, στο 2ο όροφο του κτιρίου του Ιονίου Πανεπιστημίου, Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, στη Λευκάδα.

Η ημερίδα αυτή, καθώς και η ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος Erasmus+, που προηγήθηκε, αποτελούν εκδηλώσεις – ορόσημο, όχι μόνο για το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και για ολόκληρη την κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς εδραιώνουν περαιτέρω το ρόλο και την αποστολή της στο νησί της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας και υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Φοίβου Μυλωνά, τοποθετήθηκε πρώτος ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Δραγώνας, ο οποίος ανέπτυξε τα βασικά σημεία του υπό διαμόρφωση ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στο οποίο εντάσσεται το Τμήμα.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, κ. Ιωσήφ Παπαδάτος. Ο κ. Παπαδάτος εστίασε στις προσπάθειες της Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για την εξασφάλιση των εχεγγύων της ομαλής λειτουργίας του νέου Τμήματος.

Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, κ. Ανδρέα Φλώρου. Στο πλαίσιο της παρέμβασης του ανέπτυξε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική γνωριμία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και τις επιμέρους δράσεις του και παρουσίασε στα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος πιθανές συνέργιες.

Τέλος, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, κ. Παναγιώτης Βλάμος, ανέπτυξε πολλαπλές πτυχές συνεργασίας του Τμήματος Πληροφορικής με το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και συζήτησε με τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων σχετικών δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το σύνολο των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης και τους προαναφερθέντες ομιλητές, έδωσαν ενεργά το παρόν στην ημερίδα και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα οποία συνεισέφεραν στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, εμπειρίας και τεχνογνωσίας, αναφορικά με τις συναφείς θεματικές περιοχές που θεραπεύει το εν λόγω Τμήμα και τις δυνητικές συνεργασίες που δύνανται να υλοποιηθούν στο ευρύτερο πεδίο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Συμπερασματικά, υπήρξε συνολικά γόνιμος και δημιουργικός διάλογος και ο κύριος στόχος της εκδήλωσης, δηλαδή η ενίσχυση της βιωσιμότητας του νεοσύστατου Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Προηγουμενο αρθρο
Τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Αθλοπαιδεία Καλαθοσφαίρισης για τα Γυμνάσια του Νομού Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.