HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗμερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων ελληνικών και γερμανικών φορέων στη Λευκάδα

Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων ελληνικών και γερμανικών φορέων στη Λευκάδα

Δελτίο Τύπου

Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων ελληνικών και γερμανικών φορέων στη Λευκάδα.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι από 23 ως 25 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθούν στη Λευκάδα ημερίδες ενημέρωσης για ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στην Γερμανία και την Ελλάδα, με σκοπό την πληροφόρησή τους ως προς το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς και τα δικαιώματα συνταξιοδότησης, τόσο από γερμανικής όσο και από ελληνικής πλευράς.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας (Σικελιανού & Σβορώνου 1, Τ.Κ. 31100) από 8:30 έως 16:30. Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν, θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή από Δευτέρα ως Παρασκευή, 12:00 έως 14:30, στο τηλέφωνο 2131519177 Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του ΟΓΑ, από 01 Σεπτεμβρίου.

Η ενημέρωση θα αφορά στην προσωπική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της γερμανικής ασφάλισης συντάξεων Deutsche Rentenversicherung (με παράλληλη on-line σύνδεση με τα αρχεία της) καθώς και των φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Πρόκειται για διαδικασία η οποία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων, στο πλαίσιο της εδραιωμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Προηγουμενο αρθρο
Trio Solista στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ορφέας - Κινηματογραφική Λέσχη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.