HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΗ άσχημη περιπέτεια ενός μικρού Φλαμίγκος του ιβαριού

Η άσχημη περιπέτεια ενός μικρού Φλαμίγκος του ιβαριού

Ήταν μετά τον μεσημεριανό ανεμοστρόβιλο όταν ο κ. Αντώνης Νιφόρος που βρισκόταν κοντά στη Γύρα, ανακάλυψε σε χωματόδρομο δίπλα στο ιβάρι ένα μικρό και τραυματισμένο φλαμίγκος. Ήταν άσχημα χτυπημένο στο πόδι του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

3

3

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, η κ. Βούλα υπεύθυνη για τα άγρια ζώα από το σωματείο Laws και η Μάρτα από το animal care. Όλοι μαζί ξεκίνησαν μια μικρή εκστρατεία για την παροχή βοήθειας στο μικρό φλαμίγκος. Το μετέφεραν με προσοχή στο γιατρό Αλέκο Ανυφαντή ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Διέγνωσε ότι μάλλον το μικρό πρέπει να ακρωτηριαστεί.

1

Αύριο το πρωί με το ΚΤΕΛ θα σταλεί στην Αθήνα. Θα το περιμένει ένας εθελοντής ο οποίος θα το μεταφέρει στην Αίγινα στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Εκεί θα του χορηγηθεί ιατρική φροντίδα και μόνιμη περίθαλψη.

6

Εκτός από τους παραπάνω εθελοντές στη φροντίδα του μικρού Φλαμίγκος συνέβαλε και ο Σπύρος Πολίτης με τα δολώματα, ο οποίος φρόντισε τη διατροφή του.

Αυτή τη στιγμή το μικρούλι βρίσκεται σε μια κούτα -φωλίτσα- ασφαλές, μακριά όμως από τη μανούλα και το φυσικό του περιβάλλον.

5

Τα φλαμίγκος είναι πανέμορφα πουλιά. Χαρίζουν εκπληκτικές εικόνες στα νερά του ιβριού. Είναι μεγάλη μας τιμή που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αιτία του τραυματισμού του μικρού, δεν έχει σχέση με ανθρώπινο παράγοντα.

Προηγουμενο αρθρο
Τα προβλήματα από το μεσημεριανό μπουρίνι στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Καταστροφές από το σημερινό μπουρίνι στο Βλυχό Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.