HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ Αγνή Μπάλτσα στον Ορφέα το 1976

Η Αγνή Μπάλτσα στον Ορφέα το 1976

Η Αγνή Μπάλτσα στη Λευκάδα το καλοκαίρι του 1975 ή 1976, στο κτίριο που στεγαζόταν τότε ο Ορφέας, πάνω από το βιβλιοπωλείο του αείμνηστου Νίκου Κατωπόδη (Πανοθώμου), εν μέσω του Νομάρχη Γιώργου Γιαννόπουλου, χορωδών και μελών του Συμβουλίου του Ορφέα.

(Από την θητεία του κ. Γιαννόπουλου, Σεπτέμβριος 1974 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1976, χρονολογήσαμε και την φωτογραφία).

Η σπουδαία Λευκαδίτισσα μεσόφωνος Αγνή Μπάλτσα πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στον Ορφέα. Τραγουδούσε στη χορωδία και πάντα λάμβανε μέρος σε συναυλίες είτε σαν μέλος της χορωδίας είτε σαν σολίστ. Το 1958 μετακόμισε στην Αθήνα για να επικεντρωθεί στο τραγούδι. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο το 1965 και ταξίδεψε στο Μόναχο προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της με υποτροφία «Μαρία Κάλλας».

Εικονίζονται: στο κέντρο η Αγνή Μπάλτσα, ο Νομάρχης Γιώργος Γιαννόπουλος, και ο μαέστρος της χορωδίας Ανδρόνικος Κουρούκλης, Χριστίνα Μουσούρη, Φωφώ Βλάχου, Σπύρος Βαγενάς, Φώντας Αθανίτης, Ιώβ Μαλακάσης, Τάκης Γαντζίας, Λευτέρης Μελάς, Θεόδωρος Σερδινιάρης, Θωμάς Γαντζίας, Κοσμάς Μοραΐτης, αδελφές Γαντζία, Γιέτα Βλάχου, Παναγιώτα Σίδερη, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Δήμητρα Καράμπαλη;.

Η Φωτογραφία της Φωφώς Μελά – Αργύρη είναι το άλλο μισό της πρώτης, αφού δείχνει τα υπόλοιπα μέλη της Χορωδίας του Ορφέα. Είναι τραβηγμένη βράδυ, άρα είναι μετά από καθιερωμένη πρόβα της χορωδίας.

Εικονίζονται επί πλέον: Λαμπρινή Κορφιάτη, Ελένη Σουμέτα, Νέλη Κατωπόδη, Άννα Κατωπόδη, Ντιάνα Αραβαντινού, Φωφώ Μελά Αργύρη, Γεράσιμος Τζεφρώνης, Λάμπρος Μαγκανάκης, Ηλίας Μήτσουρας, Μανώλης Μόσχος, Πάνος Καράμπαλης, Γιώργος Λευκαδίτης, Πάνος Φατούρος, Χάρης Γιαννουλατος, Σπύρος Καγκελάρης, Σπύρος Μελάς, Φώντας Αθανίτης.

Η επόμενη φωτογραφία μας στάλθηκε από την κ. Χαρά Γιαννόπουλου- Παπαδάτου και η οποία… ολοκληρώνει την εκδήλωση με την περιποίηση του Ορφέα στην Αγνή Μπάλτσα.

Εικονίζονται: Αγνή Μπάλτσα με τον σύζυγο της, ο Νομάρχης Γ. Γιαννόπουλος και ο Παναγιώτης καββαδάς.

Η παρουσία της Αγνής Μπάλτσα στο κτίριο του Ορφέα κατά τη διάρκεια ή μετά από πρόβα της Χορωδίας έγινε πιθανόν σε κάποια καλοκαιρινή επίσκεψη της στο νησί. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, η Αγνή Μπάλτσα εκείνα τα χρόνια επισκεπτόταν τη Λευκάδα κάθε καλοκαίρι.

Προηγουμενο αρθρο
Ο βανδαλισμός του Κέντρου Νεότητας
Επομενο αρθρο
Την Κυριακή η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.