HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ διάσωση ενός Ευρασιατικού Μπούφου στη Λευκάδα

Η διάσωση ενός Ευρασιατικού Μπούφου στη Λευκάδα

Σήμερα τα ξημερώματα και ώρα 3:30 ο εθελοντής της ομάδας ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου και της ελληνικής ορνιθολογικής εταιρείας, Παναγιώτης Μπουρδάρας από την Πλαγιά, εντόπισε στον περιφερειακό, στο Καλιγόνι Λευκάδας -στην άκρη του δρόμου- ένα σπάνιο άγριο πτηνό και συγκεκριμένα έναν Ευρασιατικό Μπούφο ύψους περίπου 70 εκατοστών και βάρους περίπου 2 κιλων. Ήταν τραυματισμένος στην φτερούγα και δεν μπορούσε να πετάξει.

Επικοινώνησε με το Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να βοηθήσουν στην περισυλλογή και ασφαλή μεταφορά του πτηνού.

Το πτηνό παρέλαβε ο εθελοντής και σήμερα το πρωί κατόπιν συνεννόησης με το ΚΤΕΛ Λευκάδας, εστάλη στο κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, μετά από συνεννόηση που έγινε με τον Νικόλαο Νούλα της εθελοντικής ομάδας ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου.

Το ΚΤΕΛ θα μεταφέρει το πτηνό δωρεάν στην Αθήνα. Για να προλάβει μάλιστα την διακομιδή το λεωφορείο στάθμευσε στο σημείο που ο δρόμος στρίβει για την Πλαγία.

Ο Ευρασιατικός Μπούφος, ή κοινώς Μπούφος είναι ένα πολύ μεγάλο γλαυκόμορφο πτηνό, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Bubo bubo.

Άρωμα Λευκάδας: Ο Παναγιώτης ευχαριστεί θερμά τους Αστυνομικούς, το ΚΤΕΛ, και τα παιδιά από το Taste & Coffee που του προμήθευσαν την κούτα. Κι εμείς ευχαριστούμε τον Παναγιώτη για την αισιοδοξία που μας γέμισε σήμερα το πρωί, μεταφέροντας μας την είδηση. Μια αλυσίδα συμπολιτών μας δημιουργήθηκε για τη σωτηρία ενός πτηνού. Μπράβο τους.

Προηγουμενο αρθρο
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων για την υποβάθμιση Γυμνασίου και Λ.Τ. Βασιλικής
Επομενο αρθρο
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λευκάδας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.