HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΕΛΜΕ για την επιλογή των διευθυντών σχολικών µονάδων

Η ΕΛΜΕ για την επιλογή των διευθυντών σχολικών µονάδων

Η επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων και ο ρόλος των εκπαιδευτικών

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα εμπλακούν στη διαδικασία έκφρασης της προτίμησης τους ως προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτές τις διαδικασίες.
Είναιπροφανές ότι τέτοιες δημοκρατικές επιλογές πρέπει να συνοδευτούν με περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του συλλόγου των διδασκόντων στη διοίκηση του σχολείου. Είναι επίσης αλήθεια οτι οι εκλογές αυτές θα γίνουν:

• χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί οι πάγιες θέσεις του κλάδου για ουσιαστικές θεσμικέςαλλαγές (παραμένει το καθηκοντολόγιο, σημαντικές αρμοδιότητες παραμένουν στο διευθυντή αποδυναμώνοντας τοσύλλογο κ. λ)
• χωρίς να έχει αλλάξει η συγκεντρωτική δομή της διοίκησης.
• παραμένοντας το ίδιο αυταρχικό γραφειοκρατικό πλαίσιο που ενισχύει την ιεραρχία και αποδυναμώνει τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.

Στην ουσία καλούμαστε όχι να συζητήσουμε την αλλαγή του αυταρχικού υπάρχοντος συστήματος διοίκησης αλλά την ικανότητα νέων στελεχών ναενταχθούν σε αυτό.

Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε περίπτωση να μην εμπλακούν σε διχαστικές αντιπαραθέσεις με πελατειακά ατομικιστικά ή παρεϊστικα, μακριά και πέρα από την πολιτική ουσία που θέλουμε να αναδείξουμε και που καθορίζει την καθημερινότητα που βιώνουμε στα σχολεία. Αντίθετα η ψήφος μας να είναι ένα μικρό αλλά
σημαντικό βήμα στη κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημοκρατίας στο Δημόσιο Σχολείο.

Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε έμπρακτα τα αιτήματά μας για αλλαγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μείωση των μαθητών στα τμήματα, μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, επιστροφή του προηγούμενου ωραρίου και μια σειρά άλλα σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Από το ΔΣ

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τηλ.-FAX: 26450-24715
Email : elme.lefkadas@gmail.com
Λευκάδα 16-6-2015

Προηγουμενο αρθρο
Συναυλία των Lefkas Singers στο Ανοιχτό Θέατρο
Επομενο αρθρο
ΕΠΣ-Πρέβεζας Λευκάδος: Τελικός Προπαιδικού Πρωταθλήματος 2014-15

2 Σχόλια

  1. πρωην μαθητης
    18 Ιουνίου 2015 at 17:17 — Απάντηση

    μήπως θέλουν να αλλάξουν και τους μαθητές? Μήπως να αξιολογήσουμε και τους μαθητές? Ποια αλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων? Έχουν δει εκπαιδευτικά προγράμματα του εξωτερικού? Αν φέρουμε τέτοια το υπάρχον εκπαιδευτικό προδωπικό θα ναυαγήσει. Θα του φαίνονται από άλλο πλανήτη.
    Το σοβαρό εκπαιδευτικό ζήτημα της αξιολόγησης και της συνεχούς κρίσης και συνεχούς αξιολόγησης δεν το ακουμπάμε ε?
    Βλέπουμε το επίπεδο της απόδοσής τους από την συνεχιζόμενη άνθιση των φροντιστηρίων. Άντε τώρα να ψηφίσετε να ξεμπερδέψετε γιατί έχει και δουλεία με όλο το καλοκαίρι μπροστά σας…..!!!!!!
    Η δημοκρατικότητα σας πείραξε. Από τα μέλη του Δ.Σ. μπορούμε να καταλάβουμε για το ύφος του δελτίου τύπου…..

  2. ΓΟΝΕΑΣ
    18 Ιουνίου 2015 at 09:21 — Απάντηση

    “…είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στη κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημοκρατίας στο Δημόσιο Σχολείο…”. Το επόμενο “βήμα δημοκρατίας” (και προφανώς το ανώτερο για τους αγράμματους συνδικαλιστικοπατέρες) είναι το “μπάτε σκύλοι αλέστε”! Μην τους υποτιμάτε. Είναι ικανοί να το καταφέρουν με το μυαλό που (δεν) έχουν! Από το κείμενο όμως δεν βγαίνει πουθενά ότι πρώτος στόχος του Σχολείου και μάλιστα του Δημόσιου Σχολείου είναι να μαθαίνει γράμματα τα παιδιά και μάλιστα τα παιδιά των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων, γιατί τα άλλα παιδιά έχουν και άλλες δυνατότητες. Αλλά αυτά για τους “φιλολαϊκούς” “δημοκράτες” συνδικαλιστικοπατέρες είναι “κακιές κουβέντες” κι όποιος τις λέει “πιπέρι στο στόμα”!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.