HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη…

Η επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη…

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος για επιστολή που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην χτεσινη 29/12 συνεδρίαση. Πρόκειται για την επιστολή που στάλθηκε από τους συλλόγους: «Σαπφώ» και «Ένωση Αγιοπετριτών Αττικής», με την οποία εναντιώνονται στη διάνοιξη του δρόμου Πόντη – Νηρά.

«Αν ήταν μάγκες και καουμπόηδες να βρίσκονταν εδώ να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο» τόνισε ο Δήμαρχος. «Μας κατηγορούν ότι εγκαταλείψαμε έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Ποιο έργο εγκαταλείψαμε; Πόσο καιρό είμαστε στην εξουσία;

»Για ποια αλλότρια συμφέροντα μιλάνε; Τι θέλουν να μας πουν; Εμάς κατηγορούν ότι παίζουμε με τα συμφέροντα των εταιριών ΔΕΗ και GAMESA; Σε ποιον τα λένε αυτά. Προϋπόθεση για να τα λένε τέτοια πράγματα είναι να φοράνε παντελόνια, πολιτικά παντελόνια. Τι θέλει μας πει ο κ. Αντύπας και η παρέα του; Πήραν την κομματική τους ταυτότητα και την έβαλαν στο χαρτί;

»Ποιοι συγχρωτίζονται με τα συμφέροντα διαφόρων καταπατητών στην περιοχή; Επί της δικής μας δημοτικής αρχής τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα των καταπατήσεων των εκατοντάδων στρεμμάτων στο Αθάνι.

»Αυτοί οι κύριοι πριν γράψουν αυτό το αίσχος έπρεπε να κοιταχτούν στον καθρέφτη και οι δυο, και τα διοικητικά τους συμβούλια, αν είναι σε γνώση τους. Τους προκαλώ…αν έχουν τα πολιτικά κότσια να έρθουν εδώ να αντιπαρατεθούν. Εκεί ήταν όταν παλεύαμε να μην έρθει η GAMESA.

»Επομένως η επιστολή επιστρέφεται ως απαράδεκτη.»

line2

Ακολουθεί η επιστολή, την οποία δημοσιεύσαμε και στις 28/12.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας “ΣΑΠΦΩ” με έδρα το Δράγανο Λευκάδας και
Ένωση Αγιοπετριτών Αττικής, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος με έδρα την Αθήνα.
28 Δεκεμβρίου 2014
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας

Θέμα: Παρέμβαση του Συλλόγου “ΣΑΠΦΩ” και του Συλλόγου “Αγιοπετριτών” για το δρόμο Πόντη – Νηρά


Σε σχέση με τη συζήτηση του θέματος της διαπλάτυνσης του δασικού δρόμου Πόντη – Νηρά διαμαρτυρόμαστε έντονα για τους παρακάτω λόγους:

1. Δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα για την επιτάχυνση του έργου αυτού και μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή το προτάσσει, στον προϋπολογισμό της, όταν έχει εγκαταλείψει άλλα έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας (διάνοιξη και διαπλάτυνση δρόμου Κομηλιό – Αθάνι, παράκαμψη των οικισμών Αθανίου, Δραγάνου, βελτίωση των δρόμων προς Πόρτο κατσίκι και Εγκρεμνούς κλ.π)

2. Χρησιμοποιήθηκαν από τη Δημοτική αρχή προσχηματικοί λόγοι για την αναγκαιότητα του έργου προκειμένου να ικανοποιηθούν αλλότρια συμφέροντα τα οποία εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες μεταξύ ορεινών και παραθαλάσσιων χωριών του νησιού μας (Π.χ. Βασιλική – Ορεινά χωριά). Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον αφανισμό των πληθυσμών των ορεινών χωριών που ζουν από τον τουρισμό που οδεύει από εκεί για τις διάσημες παραλίες μας.

3. Παίζουν μαζί με τα συμφέροντα των εταιριών ΔΕΗ και GAMESA που έχουν βάλει στο μάτι εδώ και μια δεκαπενταετία τη χερσόνησο του Λευκάτα για να εγκαταστήσουν τέρατα ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων. Οι GAMESA και η ΔΕΗ αναμένουν αυτό το δρόμο με αδημονία εδώ και χρόνια και ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ γιατί θα αποτελέσει τη μοναδική δίοδο για να μπορέσουν οι νταλίκες τους να μεταφέρουν τα τεράστια σώματα των ανεμογεννητριών τους και έτσι θα ακυρωθεί ο αγώνας των κατοίκων εναντίον τους που μέχρι τώρα ήταν νικηφόρος.

4. Συγχρωτίζονται με τα συμφέροντα διαφόρων καταπατητών που έχουν βρει ευκαιρία τα τελευταία χρόνια να επωφεληθούν από την εγκατάλειψη περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή και αναμένουν και αυτοί να “δικαιωθούν” οι κόποι τους.

5. Τέλος αναμέναμε από το Δήμο να μας ενημερώσει για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου που προτείνει ως όφειλε, αλλά καμιά ειδοποίηση δεν λάβαμε ούτε εμείς ούτε τα τοπικά συμβούλια, παρότι η ΣΑΠΦΩ είναι από τους μοναδικούς ενεργούς περιβαλλοντικούς συλλόγους στη Νοτιοδυτική Λευκάδα και ο Σύλλογος Αγιοπετριτών έχει γίνει πασίγνωστος για την ευαισθησία του στα περιβαλλοντικά θέματα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ το σχεδιασμό του για το δρόμο Πόντη – Νηρά, τουλάχιστον μέχρι: α) Να εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη χερσόνησο του Λευκάτα και β) να διανοιχτεί ο ζωτικής σημασίας δρόμος Κομηλιό – Αθάνι – Πόρτο Κατσίκι καθώς και η παράκαμψη των οικισμών και γ) να δικαιώσει των πολυετή αγώνα των κατοίκων της περιοχής στον οποίο θυμίζουμε ότι πολλά μέλη του τωρινού δημοτικού συμβουλίου είχαν συνταχθεί ενεργοί και αλληλέγγυοι.
Επιφυλλασόμεθα δε για τις νόμιμες ενέργειές μας.

Παρακαλούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να αναγνωσθεί το παρόν στο σεβαστό δημοτικό συμβούλιο.

Για το Σύλλογο ΣΑΠΦΩ Για το Σύλλογο Αγιοπετριτών Αττικής

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Γιάννης Κατωπόδης Απόστολος Αντύπας

Προηγουμενο αρθρο
Διασωθέντες του Norman Atlantic στην Κέρκυρα
Επομενο αρθρο
Boschetto: Ο κήπος της Λευκάδας

7 Σχόλια

  1. Γιάννης Κατωπόδης
    31 Δεκεμβρίου 2014 at 20:36 — Απάντηση

    Δεν είπαμε κάτι για τον κ. Κατηφόρη αγαπητέ Δημήτρη και πάντα με κάθε ευκαιρία τονίσαμε την παρουσία του στη γιορτή και εκτιμούμε το ενδιαφέρον του. Για τις δηλώσεις του Δημάρχου μιλήσαμε και για το τρόπο του. Καλές γιορτές να έχουμε, καλή χρονιά και πάντα ν ανταμώνουμε για καλό

  2. ΨΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    31 Δεκεμβρίου 2014 at 14:25 — Απάντηση

    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΕΙΤΑΝΕ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΊΣΑΜΕ ΜΑΖΊ ΚΥΡΙΕ ΠΡΌΕΔΡΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΔΙΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΙΑΜΕ ΚΑΦΕ ΑΝ ΤΟ ΘΗΜΑΣΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  3. Γιάννης Κατωπόδης
    31 Δεκεμβρίου 2014 at 12:00 — Απάντηση

    Η άποψη του ΧΩΡΙΑΤΗ είναι κατα βάση ορθή εμπεριστατωμένη και ευρεία γιατί βλέπει το πρόβλημα συνολικά. Εξ άλλου εμείς δεν λέμε μα μη γίνει ο δρόμος, λέμε να αναβληθεί μέχρι να γίνουν τα άλλα έργα που είνα ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας για τα χωριά μας και την ίδια τους την ύπαρξη. Και όπως σωστά λέει υπάρχουν και τα ΣΤΑΥΡΩΤΑ για τέτοιου είδους χρήσεις, χώρο με το οποίο δεν διαφωνεί και κανείς από τους ντόπιους, μόνο οι εταιρίες που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους εκμεταλευόμενοι τη μικρή απόσταση από το δίκτυο ψηλής άσης της ΔΕΗ που περνάει μέσα από τα χωριά μας.
    Αγαπητέ Μάκη και εσύ σαν Δήμαρχος δεν αμφιβάλλουμε ότι προσέφερες στη νότια Λευκάδα με τις γνώσεις σου,τα έργα σου και τις προσπάθειές σου, αλλά οι πολτικές σου όπως άλλωστε όλες οι πολιτικές άφησαν δυσαρεστημένους και ευνοημένους, έκανες σωστά και λάθος πράγματα. Σου αναγνωρίζουμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής μας και σε ευχαριστούμε για αυτό και όχι μόνο. Δεν θέλω να μείνω στα λάθη γιατί αυτά που μένουν είναι τα έργα σου. Προσωπικά όμως κανένα ρόλο δεν επιθυμώ πέραν αυτό του ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη τον οποίο ακολουθώ από την εφηβεία μου και δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω. Πάντα ήμουν και θα είμαι με το λαό και τα κινήματα που εκφράζουν τα δίκαια αιτήματά του απένατι στα μεγαλοσυμφέροντα, χωρίς να επιδιώκω κάτι για τον εαυτό μου. Όπως γνωρίζεις αν και η οικογένειά μου ζει στην Αθήνα ποτέ δεν σταμάτησα να έρχομαι στο χωριό να στηρίζω, να ψηφίζω μέχρι πρόσφατα και να συμμετέχω στα κοινά. Τώρα αν δίνεις δίκαιο στο Δήμαρχο για το τρόπο που αντέδρασε, νομίζω ότι η απάντηση παραπάνω (πρόσκληση, επιστολή) δικαιολογεί την απουσία μου. Ακάλεστοι δεν πάμε πουθενά και μάλιστα σε ανθρώπους που μας επισκέπτονται μόνο όταν θέλουν να μαζέψουν ψήφους και όταν τους καλούμε στη γιορτή μελιού μας αγνοούν επδεικτικά ενώ σε άλλες γιορτές άλλων συλλόγων τρέχουν πρώτοι. Τέλος καμμιά φωτογραφία δεν αναρτήσαμε Μάκη εμείς. Καλή χρονιά

  4. ΧΩΡΙΑΤΗΣ
    30 Δεκεμβρίου 2014 at 21:05 — Απάντηση

    Ακούστε και μιά τρίτη φωνή για το θέμα σχετικά με την πρόσβαση στο Πόρτο Κατσίκι, το σημείο αναφοράς του νησιού και το οποίο επισκέπτεται το σύνολο των ντόπιων και ξένων που έρχεται στο νησί. Οι επισκέπτες του νησιού έχουν τρείς διαδρομές πρόσβασης στο Πόρτο Κατσίκι. Πρώτη διαδρομή Λευκάδα-Νυδρί-Βασιλική-Αγιος Πέτρος-Πόρτο Κατσίκι. Δεύτερη, Λευκάδα-Αγιος Νικήτας-Καλαμίτσι-Χορτάτα-Πόρτο Κατσίκι. Τρίτη διαδρομή, Λευκάδα-Σφακιώτες-Εξάνθεια-Χορτάτα-Πόρτο Κατσίκι. Και οι τρείς διαδρομές σήμερα καταλήγουν στο Πόρτο Κατσίκι, αφού περάσουν από Κομηλιό, Δράγανο και Αθάνι και πολύ σωστά για να γνωρίζουν ανάπτυξη και τα τρία αυτά χωριά, οπότε ολόσωστα διαμαρτύρονται οι τοπικοί φορείς, άσχετα αν είναι στο Δράγανο ή στην Αθήνα. Επομένως πρωταρχικός στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής, της οποίας δεν τυγχάνω και υποστηρικτής, είναι να ελαχιστοποιήσει την απόσταση Πόλη Λευκάδος-Πόρτο Κατσίκι με συνολική παρέμβαση και στις τρείς διαδρομές. Αρα σωστά προχωρεί αρχικά στην διάνοιξη του δρόμου Πόντη-Νηρά. Πρέπει όμως να προγραμματίσει παρεμβάσεις και στις άλλες δύο διαδρομές, ώστε να συνεχίσουν αυτές οι δύο να διέρχονται απ’τα τρία χωριά Κομηλιό, Δράγανο και Αθάνι. Δηλαδή να γίνει η περίφημη παράκαμψη του Καλαμιτσίου, οπότε , είναι σίγουρο πως η διαδρομή Λευκάδα-Αγιος Νικήτας-Καλαμίτσι(παράκαμψη)-Χορτάτα-Πόρτο Κατσίκι θα είναι η πλέον συντομότερη και σίγουρα πιό προτιμητέα. Επειτα να υπάρξει σχεδιασμός συνολικός και στον άξονα Λευκάδα-Σφακιώτες-Εξάνθεια-Χορτάτα-Πόρτο Κατσίκι, ώστε και αυτή η διαδρομά να γίνει συντομότερη. Ολα τούτα και βέβαια απαιτούν χρήματα. Όμως ο ορθολογισμός, η ευθυκρισία και η αντικειμενικότητα απαιτεί έναν τέτοιον συνολικό σχεδιασμό σχετικά με την πρόσβαση στο Πόρτο Κατσίκι, σε βάθος χρόνου βέβαια, ώστε η ανάπτυξη και τα αποτελέσματά της να διαχυθούν σε πολύ μεγάλο μέρος των χωριών του νησιού, Τότε, πιστεύω θα μειωθουν και οι αντιδράσεις. Σχετικά δε με τις ανεμογεννήτριες, ούτε κάν σαν σκέψη δεν πρέπει να περνά η εγκτάστασή τους στο Πόρτο Κατσίκι. Ας βάλουν τους πυλώνες στα Σταυρωτά, όπως γίνεται σε όλα τα βουνά τις χώρας.

  5. μακης μελας
    30 Δεκεμβρίου 2014 at 15:25 — Απάντηση

    Αγαπητε Γιαννη, κοψε καμποσα χρονια και περιορισε τη κριτικη σου στην τελευταια οχταετια και τις δημαρχιες Λογοθετη και Αραβανη, που δουλεψαν μονο με εξασφαλισμενους πορους της πρωην δημοτικης αρχης [που παρεδωσε το γεναρη του 2007] πλακοστρωσεις και ασφαλτοστρώσεις των προγραμμάτων θησεας και οπααχ.

    Περιορισε γιατι θα με υποχρεώσεις να γραψω τι εγινε στα προηγουμενα της οχταετίας χρονια για την παιδεια, τι εγινε σε εξηλεκτρiσμους δηλ επεκτασεις δικτυων υψηλης τασης ΔΕΗ και κοινοτικούς φωτισμούς, σε δρομους [αγροτικους και κοινοτικους, ασφαλτοστρωσεις διανοίξεις, σημανσεις, επαναχαρακτηρισμοι σε κυριους κλπ], σε υδρεύσεις, [δεξαμενες υδρευσης και μελισσοκομιας, δικτυα με σωλήνες υψηλης πιεσης, γεωτρησεις,αντλιοστάσια κλπ ] για τις εκκλησιες και τα νεκροταφεια, φερε ξανα στη μνημη σου τι ακουσα και ποιους ειχα απέναντι για να σωσω τα αρχαια στο αγιο κηρυκο από το Μπογορδο και τους λοιπους που με κατηγορουσαν ως αρχαιοκαπηλο [θυμασε τα δημοσιευματα στα νεα της Λευκαδας, και μετα τη παραπληροφορηση του δικηγορου Ρομποτη -ματσουκη ] ].

    Και τωρα σαν μοναδικα στα επτανησα τα αγκαλιασατε για προβολη σας, πως σωσαμε το σπουδαιο αρχαιολογικο χωρο στη νηρα, πως εγινε το παρκιγκ στο πορτο κατσικι που το αρμεξαν το 2007 2010 οι γνωστοι…πως και από ποιον δεν εγινε το παρκιγκ στους εγκρεμους, τι καναμε για την δημοτικη περιουσια, [αμα θελεις συζητάμε και για καταπατησεις], τους κοινοχρηστους χωρους, την πυροπροστασια, τις κοινωνικες δομες και την εξυπηρετηση των δημοτων, τι εγινε με την καθαριοτητα, ποσες χωματερες εκλεισα στο Αθανι, ποσοι καδοι και που αναπτυχθηκαν, τι θεση ειχαμε για τους πυλωνες που νομιμοποιησε το νομ συμβουλιο επι Λαζαρη, ποτε ξεκινησε η προβολη των τοπικων προιοντων και ποσα χρηματα ειχαν δεσμευτει στο προγραμμα οπααχ που εξαφανιστηκαν κλπ.

    Πριν τις εκλογες του 2014 ειχα γραψει απευθυνόμενος προς τον υποψηφιο τοτε, σημερινο κ Δημαρχο, να μην ισοπεδωνει τα παντα…και του σημειωσα επισημα εγγραφα, και στην επισκεψη του στο χωριο μας προεκλογικα, προς τιμη του, αναγνωρισε τις λανθασμενες τοποθετησεις του. Το ιδιο γραφω ξανα σημερα προς εσενα….γιατι μαλλον ζεις στον άλλο κοσμο, της αθηνας.

    Με 15 μερες διακοπων κάθε καλοκαιρι στο χωριο, αλλα μετα και την διοργανωση της φετινης γιορτης μελιου, μαλλον διεκδικείς ρολο για χρονια…Πολύ καλα εκανε ο κ δήμαρχος και σας ξεχεσε χθες βραδυ, ως ΣΑΠΦΩ, την αποψη σας θαπρεπε παροντες να παρουσιασετε, κι όχι με επιστολες τυπου,”αυτά, κι αμα αργησω φατε….” και να εμφανιζετε μια φωτογραφια με ανεμογεννήτριες στο αρχαιολογικο χωρο στο Λευκατα για εντυπώσεις και με κινδυνολογια…

    Και τελευταιο, όταν ο νομάρχης Αραβανης σχεδιαζε την διαπλατυνση την ασφαλτοστρωση και χαρακτηρισμο ως επαρχιακου αυτου του δρομου ως ΣΑΠΦΩ τι κανατε……

    χρονια πολλα, καλη χρονια, στη διαθεση σας

    Μακης Μελας δραγανο 30 δεκ 2014….

  6. Γεώργιος Δ. Κατωπόδης
    30 Δεκεμβρίου 2014 at 13:23 — Απάντηση

    Πραγματικά απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου, απέναντι σε ανθρώπους που χρόνια έχουν αποδέιξει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Επί της ουσίας όμως των επιστολών δεν διαβάσαμε καμία δήλωση του Δημάρχου.

  7. Γιάννης Κατωπόδης
    30 Δεκεμβρίου 2014 at 12:17 — Απάντηση

    Επειδή από ότι έμαθα ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν μας γνωρίζει δημοσιεύω δύο επιστολές που του αποστείλλαμε σαν ΣΑΠΦΩ:
    1. Μια πρόσκληση για να μας τιμήσει στη γιορτή Μελιού στο Δράγανο τον Α΄γουστο του 2014 στην οποία δεν ήρθε και
    2. Μα επστολή με την ανάληψη των καθηκόντων του που ελπίζουμε να την έλαβε και να και να τη διάβασε, γιατί απάντηση δεν λάβαμε.

    Α. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας “ΣΑΠΦΩ” έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει στη γιορτή μελιού στις 8 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00 στο Δράγανο Λευκάδας.
    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
    Ιωάννης Κατωπόδης

    Β. ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Επιστολή του Συλλόγου ΣΑΠΦΩ προς το νέο Δήμαρχο Λευκάδας

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΣΑΠΦΩ»

    Δράγανο 21 Σεπτεμβρίου 2014

    Προς Δήμαρχο Λευκάδας κ Δρακονταειδή

    Κοινοποίηση: Αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Κατηφόρη, Γεώργιο Κούρτη

    Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νοτιοδυτικής Λευκάδας «ΣΑΠΦΩ» σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και αναμένει μια ειλικρινή συνεργασία σε θέματα που άπτονται του σκοπού μας (περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά και πολιτιστικά) στο χώρο της Νοτιοδυτικής Λευκάδας.

    Σας είναι γνωστό ότι η περιοχή αυτή, παρότι αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού του Νησιού μας είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη από τις προηγούμενες διοικήσεις και παντελώς αδικημένη από την κατανομή των δημόσιων πόρων όπως αυταπόδεικτα μπορείτε να δείτε από τις κατανομές των κονδυλίων ανά κοινότητα ή Δημοτικό διαμέρισμα τη τελευταία 20ετία.

    Ευελπιστούμε ότι στην θητεία σας θα αποκαταστήσετε αυτή την κατάφωρη αδικία, η οποία δεν απομονώνει μόνο τον τόπο μας αλλά ολόκληρο το νησί μας αφού αποκλείει από τα βασικά δημόσια αγαθά (δρόμους, τουαλέτες, νερό, ρεύμα, δίκτυα ) όχι μόνο εμάς και εσάς αλλά ολόκληρο το τουριστικό ρεύμα που κατευθύνεται κατά κύματα επηρεασμένο από τα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα τους καλοκαιρινούς μήνες στις διάσημες ανά την υφήλιο παραλίες μας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να προωθηθούν οι παρακάτω μελετημένες βασικές παρεμβάσεις υποδομών:

    1. Βελτίωση της επαρχιακής οδού Κομηλιό, Δράγανο, Αθάνι με στόχο να περνάνε λεωφορεία και να φτάνουν μέχρι το Πόρτο Κατσίκι με δρόμο έξω από τους οικισμούς (Υπάρχει η μελέτη του Νομαρχιακού συμβουλίου στη διάθεσή του κ Κούρτη).

    2. Πολιτισμένη οργάνωση των Παραλιών Πόρτο κατσίκι, Εγκρεμνοί, Γυαλός με τουαλέτες, Ντουσιέρες, ναυαγοσώστες και πάρκινγκ όπου είναι δυνατό.

    3. Χρηματοδότηση, προφύλαξη και ανάδειξη της ιστορικής ανασκαφής στον Άγιο Κυρήκο κάτω από το Αθάνι που ανέδειξε ίσως το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στα Επτάνησα.

    4. Ενίσχυση και καθιέρωση της τοπικής γιορτής Μελιού καθώς και των Μελισσοκόμων της περιοχής

    5. Αποκατάσταση της καθαριότητας στους Δημόσιους χώρους

    6. Υπογειοποίηση των σωλήνων νερού

    7. Να ξαναφτιαχθούν τα παραδοσιακά μονοπάτια μας και να συνδέσουν χώρους ιστορικής και φυσικής αξίας

    8. Απομάκρυνση ή υπογειοποίηση των Πυλώνων της Δ.Ε.Η.

    Ο Σύλλογος ΣΑΠΦΩ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές και να αποκατασταθούν οι χρόνιες αδικίες που μας οδήγησαν στις σημερινές στρεβλώσεις που όλοι γνωρίζουμε, εις βάρος της οικονομίας του νησιού μας και ιδιαίτερα εις βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων που κατοικούν στη Νοτιοδυτική Λευκάδα.

    Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, εκτιμώντας τη μέχρι τώρα προσπάθειά σας.

    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

    Ιωάννης Κατωπόδης

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.