HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών για το θάνατο του μουσικού Αναστασίου Κοψιδά

Η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών για το θάνατο του μουσικού Αναστασίου Κοψιδά

Τάσος Κοψιδάς
Μουσικός της ΦΕΛ

Η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών συμμετέχουσας στο πένθος για το θάνατο του μουσικού Αναστασίου Κοψιδά εκφράζει στους οικείους του, αλλά και στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος ειλικρινή συλλυπητήρια.

Την ώρα τούτη η Εταιρείας μας (ΕΛΜ) είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μερικά συγκινητικά λόγια, τα οποία ακούστηκαν από τον εκλιπόντα, στο τιμητικό αφιέρωμα, το οποίο η ΕΛΜ σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας οργάνωσε στις 10 και 11 Αυγούστου 2012 ( ΙΖ΄ Συμπόσιο, με τον τίτλο Σύγχρονοι Λευκάδιοι Δημιουργοί) για να τιμήσει τη ΦΕΛ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της στην καλλιτεχνική ανάπτυξη το νησιού μας.

«… Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια συμμετοχή σε αυτή την απίθανη πορεία. Κάποιοι έδωσαν σχεδόν τα πάντα, άλλοι πρόσφεραν λιγότερα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτή η προσπάθεια των 162 χρόνων είναι μια πρωτοφανής ερασιτεχνική προσπάθεια για τα δεδομένα της Λευκάδας, στην οποία η κοινωνία ανταποκρίθηκε (και ελπίζω να συνεχίσει έτσι,) γιατί έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι ένας μικρός τόπος, όπως η Λευκάδα, να διαθέτει κάτι τόσο μεγάλο, όσο η Φιλαρμονική»

Και αλλού:

«Από τότε, και για σχεδόν 65 χρόνια, βρίσκομαι κοντά στο Σωματείο ως μαθητής, μουσικός, προγυμναστής, υπαρχιμουσικός, αρχιμουσικός ή ως απλό μέλος. Έδωσα όσα μπόρεσα, αλλά πήρα και πολλά…»

Λόγια συγκινητικά, λόγια γεμάτα αγάπη από τον μικρό «λασπιά» του πίσω μόλου που σ’ όλη του τη ζωή υπηρέτησε με πάθος τη ΦΕΛ.

Αιωνία η μνήμη του!
Θ. Μελάς

Προηγουμενο αρθρο
Lightning over lagoon
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο οικογένειας Σπύρου Κατωπόδη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.