HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ ευχάριστη έκπληξη του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου

Η ευχάριστη έκπληξη του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου

Η παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι «εύκολη υπόθεση». Χτες για παράδειγμα χρειάστηκαν έξι σχεδόν ώρες για να συζητηθούν τρία μόνο θέματα.

Δεν είναι όμως ο χρόνος το πρόβλημα ή τουλάχιστον, όχι μόνο αυτός. Κάποιες φόρες χρειάζονται γερά νεύρα για να ακούσεις πράγματα που αντίκεινται στην κοινή λογική. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που το ΔΣ καταπιάνεται με την ψήφιση γενικού ενδιαφέροντος ψηφισμάτων, μπορείς να ακούσεις ό,τι ανοησία υπάρχει. Ο πρόσφατα παραιτηθείς κ. Μαργέλης, ήταν από τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους, που μιλούσε σωστά και περιεκτικά. Διαβάζοντας δηλαδή τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά καταλαβαίνεις, τι είχε πει, κάτι που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους.

Η ευχάριστη έκπληξη του χθεσινού συμβουλίου ήταν ο νέος πρόεδρος Γρηγόρης Γκογκάκης. Η μέχρι τώρα παρουσία στο του ΔΣ, εκτός από κάποιες φορές που εισηγήθηκε θέματα, είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη. Σεμνός και διακριτικός έστεκε κάπως… παράμερα.

Στο χθεσινό συμβούλιο ακούσαμε με πολύ χαρά τον κ. Γκογκάκη να μιλάει σωστά ελληνικά, με πλούσιο λεξιλόγιο και συγκροτημένο λόγο και πάντα με πραότητα και χαμηλούς τόνους. Τον ειδαμε να διευθύνει άψογα το ΔΣ. Όταν συνήθως απ’ αυτή τη θέση άκουγες «πεταμένες» λέξεις στον αέρα, δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από μια ομιλία που χρησιμοποιεί σωστές λεκτικά και συντακτικά προτάσεις. (Δεν είναι καθόλου αυτονόητο, πιστέψτε με.)

Ο κ. Γκογκάκης επίσης διεύθυνε το χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο με δικαιοσύνη, όπως αρμόζει στον πρόεδρο, που στην αίθουσα του ΔΣ πρέπει να είναι αποστασιοποιημένος από την παράταξή του. Δυο φορές πήρε το μάτι μας τους «διπλανούς» του να «δυσανασχετούν» κι αυτός να συνεχίζει ατάραχος.

Ζήτησε κάποιες φορές και από τους αντιδημάρχους να συντομεύσουν τις ομιλίες τους, -όπως προβλέπει ο κανονισμός- πράγμα σχεδόν πρωτάκουστο για την μέχρι τώρα λειτουργία του ΔΣ.

Έλεγχε το συμβούλιο και ήταν «αυτόφωτος» σε όλη του τη διαδικασία.

«Έβαλε στη θέση του» σύμβουλο της πλειοψηφίας, που από την αρχή της θητείας της παρούσης δημοτικής Αρχής, συστηματικά ειρωνεύεται τους ομιλητές συμβούλους και μη, που δεν του αρέσουν.

Αν ο κ. Γκογκάκης κατάφερνε να επιβάλει σύντομες ομιλίες σε όλους, ώστε η διαδικασία και γίνεται πιο περιεκτική και ουσιαστική, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα προέδρου. Η παρουσία του η ίδια, ο ήπιος τόνος που χρησιμοποιεί, δημιουργούν επιβλητικότητα και σεβασμό στο χώρο και στο θεσμό. Παρότι χτες στην αίθουσα παρευρίσκονταν αρκετοί δημότες για «καυτά» θέματα, ούτε για μια στιγμή δεν ξέφυγε η διαδικασία μέσα στην αίθουσα.

Προηγουμενο αρθρο
Εορτή Προστάτη Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση του Ακτίου
Επομενο αρθρο
Φροντιστήριο Στρατηγάκη, ο μύθος των Αγγλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.