HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ζεύξη της Λευκάδας εντάσσεται ανάμεσα στα μεγάλα έργα

Η ζεύξη της Λευκάδας εντάσσεται ανάμεσα στα μεγάλα έργα

Συνεχείς αναφορές γίνονται τις τελευταίες μέρες στα μεγάλα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν άμεσα. Μεταξύ αυτών συνεχώς αναφέρεται και η υπόγεια ζεύξη της Λευκάδας και μάλιστα ως έργο υποδομής. Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει μια μάλλον στωική έως αδιάφορη αντιμετώπιση του θέματος. Κάτι σαν: «Αν είναι να ‘ρθεί θε να ‘ρθεί, αλλιώς ας προσπεράσει»! Γράφει μεταξύ άλλων το www.tovima.gr.χτες:

Οι τράπεζες έτοιμες να ρίξουν €3 δισ. σε έργα υποδομής

Ενώ ο κλάδος παραμένει στο επίκεντρο των επενδυτών, μετά και την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες εξετάζουν τη χρηματοδότηση νέων έργων υποδομών σε όλους τους τομείς, ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθούν με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, είτε με τη μέθοδο της παραχώρησης είτε με ΣΔΙΤ, ενώ απαραίτητη θεωρείται και η εμπλοκή ξένων τραπεζών.

Ανάμεσα στα νέα έργα περιλαμβάνονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, τα οδικά έργα τρίτης γενιάς (Ζεύξη Σαλαμίνας, Ζεύξη Λευκάδας, Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη), οι μονάδες επεξεργασίες απορριμμάτων και άλλα σημαντικά έργα στους τομείς της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και αλλού.

Οι ελληνικές τράπεζες και ειδικότερα τα τμήματα των Project Finance της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank έχουν κάνει τη σχετική προετοιμασία προκειμένου να ανταποκριθούν στο μεγάλο στοίχημα της χρηματοδότησης νέων έργων.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι με τη χρηματοδότηση των νέων υποδομών θα υπάρξει σημαντικό αποτέλεσμα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θεωρούν όμως απαραίτητη στην όλη προσπάθεια την εμπλοκή ξένων τραπεζών, ενώ πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος των ιδιωτών….

Προηγουμενο αρθρο
Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΜΕ με περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο
Επομενο αρθρο
Για την σκαιή συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.