HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ Ιταλία προσφέρει δωρεάν 103 κάστρα!

Η Ιταλία προσφέρει δωρεάν 103 κάστρα!

Η ιταλική κυβέρνηση προσφέρει μέχρι 103 ιστορικά κτήρια και κάστρα σε διάφορα σημεία της χώρας, αρκεί ο ιδιοκτήτης να τα ανακαινίσει. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει συνολικά 103 κάστρα, μοναστήρια και πύργους σε όλη την Ιταλία δωρεάν.

Τα ακίνητα περιλαμβάνουν το Castello di Blera στο Lazio, ένα κάστρο του 11ου αιώνα κοντά στη Ρώμη και το Castello di Montefiore του 13ου αιώνα στην περιφέρεια Marche της ανατολικής Ιταλίας.

Τα κτήρια θα δοθούν σε άτομα που μπορούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ανακαινίσουν και θα αναζωογονήσουν τις τοποθεσίες για να βοηθήσουν στην τόνωση του τουρισμού στην περιοχή.

Είτε πρόκειται για μετατροπή ενός από αυτά τα κτήρια σε ξενοδοχείο, spa, εστιατόριο ή άλλο έξυπνο τουριστικό αξιοθέατο, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδείξουν πώς θα κάνουν τους επισκέπτες να συρρέουν σε αυτό.

Η ιδέα είναι μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Τουρισμού της Ιταλίας – μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανακούφιση του υπερπληθυσμού στις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ιταλίας, όπως η Βενετία, και στην αναδιανομή των τουριστών σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς σε όλη τη χώρα.

Πηγή: perierga.gr

Προηγουμενο αρθρο
Το ψέμα με τις «χιλιάδες αυτοκτονίες»
Επομενο αρθρο
21 Μαΐου 1864, παράδοση και παραλαβή της Λευκάδος

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    20 Μαΐου 2017 at 11:33 — Απάντηση

    Όλοι το αντιλαμβάνονται αργά ή γρήγορα ότι μόνο με ιδιωτική διαχείριση και πόρους μπορούν να διασωθούν , να αναπτυχθούν και να συντηρηθούν τέτοια δημόσια περουσιακά στοιχεία τα οποία παραμένουν ανενεργά και μπαίνουν μέσα οικονομικά. Εδώ όμως τέτοιες ενέργειες θα τις κράζανε οι συνήθεις γνωστοί ως ξεπούλημα. Και θα φαντασιώνονται την “άλλη” λύση με λαϊκή διαχείριση κλπ. Όπως π.χ. τα ιβάρια. Που ( ) κάποιοι άλλοι εδώ σχολιαστές θεωρούν τη μίσθωση ως ξεπούλημα. Ο δε ( ) θα έλεγε για τα κάστρα το γνωστό αμίμητο: “να πάνε οι ιδιώτες να βρουν δικά τους κάστρα να τα αξιοποιήσουν…..”

  2. kωστας
    20 Μαΐου 2017 at 02:29 — Απάντηση

    Βλεπε αξιοποιηση καστρο ταολ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.