HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ Καρυά και ο Δρυμώνας αναμεσα στα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά του Ιονίου

Η Καρυά και ο Δρυμώνας αναμεσα στα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά του Ιονίου

Μπορεί οι πρωτεύουσες να έχουν την μεγαλειώδη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα χωριουδάκια του Ιονίου όμως έχουν την χρωματιστή, γήινη, κουκλίστικη χάρη.

Σκαρφαλωμένα πάνω σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, ή απλωμένα ραχάτικα πλάι στην τιρκουάζ τους θάλασσα, αυτά είναι τα πιο όμορφα χωριά των Επτανήσων.

Καρυά, Λευκάδα

Παραδοσιακά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές σκαρφαλώνουν στις κατάφυτες βουνοπλαγιές και συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα –και ωραιότερα– χωριά της Λευκάδας. Κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας αξίζει να κάνετε μια στάση για καφεδάκι ή ουζοποικιλίες, ενώ για το απαραίτητο sightseeing υπάρχει το Λαογραφικό Μουσείο Λευκαδίτικου Κεντήματος.
Δρυμώνας, Λευκάδα

Δύσκολα θα μαντεύατε ότι βρίσκεστε σε νησί αν βρισκόσασταν ξαφνικά στον Δρυμώνα: παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια, η τεχνοτροπία των οποίων θυμίζει ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, χαρακτηριστικές κεραμοσκεπές, πυκνή βλάστηση και πλακόστρωτα, ανηφορικά σοκάκια που ατενίζουν από ψηλά τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού.

Τα υπόλοιπα χωριά του Ιονίου σύμφωνα με το travelstyle.gr είναι: Φισκάρδο και Άσσος στην Κεφαλονιά, Αφιώνας και Παλιά Περίθεια στην Κερκυρα, Κιόνι στην Ιθάκη και Λογγός στους Παξους.

Πηγή: www.travelstyle.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ιταλία: Πρόστιμο και αφαίρεση επιμέλειας σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση για 7ους Ιόνιους Αγώνες Στίβου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.