HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΗ Καρυά Λευκάδας ανάμεσα στους 20 χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας!

Η Καρυά Λευκάδας ανάμεσα στους 20 χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας!

Γιατί η χώρα μας είναι πανέμορφη και τον χειμώνα

Σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουμε και επίσημα το φθινόπωρο, για να υποδεχτούμε τον χειμώνα, μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της χώρας μας.

Με έναν χάρτη ανά χείρας, καλή παρέα για συντροφιά και πάνω απ’ όλα καλή διάθεση και όρεξη, ας επιδοθούμε σε περιπλανήσεις και ταξίδια, για να γνωρίσουμε και την χειμωνιάτικη Ελλάδα. Γιατί, πέρα από τα εξωτικά νησιά και τις μαγευτικές παραλίες, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και τα αιγαιοπελαγίτικα ηλιοβασιλέματα, η χώρα μας διαθέτει και μία πανέμορφη ενδοχώρα, με δασωμένα βουνά, παραδοσιακά χωριά και πετρόχτιστες πολιτείες, εντυπωσιακούς καταρράκτες και παραμυθένιες λίμνες να κοσμούν το εσωτερικό της.

Από το Νυμφαίο με την αλπική γοητεία, μέχρι τη γραφική Καστάνιτσα Αρκαδίας, η πατρίδα μας είναι προικισμένη με πανέμορφα και λιλιπούτεια χωριά, που διατηρούν ακόμη την παραδοσιακή όψη τους. Αναμμένα τζάκια, γυμνοί γεροπλάτανοι, μονοπάτια στην παρθένα φύση και η ένδοξη ελληνική κουζίνα, υπόσχονται ημέρες γαλήνης σε όλα τα μέρη που θα σας παραθέσουμε εν συνεχεία.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε είκοσι γνωστούς και άγνωστους χειμερινούς προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθείτε αυτή την περίοδο. Μην χάνετε λοιπόν χρόνο, διαλέξτε την αγαπημένη σας περιοχή και γνωρίστε τη…

Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
Μικρό Χωριό Ευρυτανίας
Πήλιο, Χιονοδρομικό στα Χάνια
Πήλιο, Χιονοδρομικό στα Χάνια
Παλιός Παντελεήμονας Πλαταμώνα, Πιερίας
Παλιός Παντελεήμονας Πλαταμώνα, Πιερίας
Μέτσοβο Ιωαννίνων
Μέτσοβο Ιωαννίνων
Μαστοροχώρια Ιωαννίνων
Μαστοροχώρια Ιωαννίνων
Πράμαντα Ιωαννίνων
Πράμαντα Ιωαννίνων
Αράχωβα Φωκίδας
Αράχωβα Φωκίδας
Δημητσάνα Αρκαδίας
Δημητσάνα Αρκαδίας
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Καϊμακτσαλάν, Νομός Πέλλας
Καϊμακτσαλάν, Νομός Πέλλας
Καρυά Λευκάδας
Καρυά Λευκάδας
Λιτόχωρο Πιερίας
Λιτόχωρο Πιερίας
Νεράιδα Καρδίτσας
Νεράιδα Καρδίτσας
Ορεινή Ναυπακτία Αιτωλοακαρνανίας
Ορεινή Ναυπακτία Αιτωλοακαρνανίας
Πομακοχώρια Ροδόπης
Πομακοχώρια Ροδόπης
Ανώγεια Κρήτης
Ανώγεια Κρήτης
Ορεινή Κορινθία
Ορεινή Κορινθία
Στενή Ευβοίας
Στενή Ευβοίας
Καστάνιτσα Αρκαδίας
Καστάνιτσα Αρκαδίας
Νυμφαίο Φλώρινας
Νυμφαίο Φλώρινας

Πηγή: www.protothema.gr

Προηγουμενο αρθρο
Υπερ του μέτρου της ποσόστωσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης γι’ αυτήν την εβδομάδα

1 Σχόλιο

  1. θοδωρής Αραβανής
    28 Νοεμβρίου 2016 at 23:02 — Απάντηση

    Εδώ και 3χρόνια – το 2013-ανταμωθηκα τυχαία μετά από χρόνια με έναν παλιότερο γνωστό, καταγόμενο απ την Καρυά Λευκάδος, ημέρες πρίν τα Χριστούγεννα .Αφού ανταλάξαμε χαιρετισμούς , με ρώτησε αν κατεβαίνω στην Λευκάδα , απάντησα καταφατικά , όσο μου επιτρέπει η δουλειά βέβαια και οι καθημερνότητες, και ξέροντας ότι και ο γνωστός ελιχε σπίτι στην Καρυά , τον ρώτησα και γώ αν επισκέπτεται την Λευκάδα .Και γεγονός ήταν ότι δεν τον είχα ανταμώσει στην Λευκάδα μετά το 2003 .Και ήταν το 2003 με τον καλοκαιρινό σεισμό η τελευταία φορά που τον είχα ανταμώσει στην Καρυά.
    Στην συνάντησί μας λοιπόν το 2013, ο παλαιός γνωστός μου είπε ότι θα πήγαινε μέρες Χριστουγέννων που έρχονταν να ξεχριστουγενιάσει οικογενειακά σε ένα χωριό κάπου στην Πιερία , που πιάνει πολύ χιόνι και τράβαγε και πολύ απομόνωση μεσα σε έλατα .
    Τον γνωστό αυτόν τον έφερε και αυτόν η ζωλη του να ζεί πολύ μακρυά και απ την Αττική σε σημείο της χώρας που ήθελες να περάσεις θάλασσες και βουνά και αέρα και Εθνικούς δρόμους για να φτάσεις, με σκάντζα σκάλωμα την Αθήνα, στην Πιερία και στο ορεινό χωριό αυτό το πνιγμένο στο χιόνι και στα σκοτάδια , κάποια χιλιόμετρα λεξω απ την Κατερίνη την πρωτεύουσα της Πιερίας.Και επειδή είχε και πολύ χιόνι η Περιοχή για τούτο είχε πάρει και αντιλιοσθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Για να μπορέσει να φτάσει στο ξενοδοχείο μέσα στα χιόνια και στα σκοτάδια και μπορεί στον δρόμο μές το χιόνι και στα σκοτάδια να πέφτανε και αλεπούδες και λύκοι και τσακάλια και μπορεί αν ήταν τυχερός αυτός να έπεφτε πάνω και σε καμιά αρκούδα. ή σε αγέλες λύκων αλπούδων αρκούδων και λοιπών ήμερών και άγριων του βουνού και του λόγγου.!!!!
    Ρωτώντας με ο γνωστός που θα κάνω εγώ χρίστούγεννα , του απάντησα : Εδώ, εννοώντας το Λεκανοπέδιο της Αττικής που που με έφερε εγκατεστημένο εργαζόμενο η ζωή μου.
    Τώρα που και το χωριό Καρυά της Λευκάδος προτείνεται για χειμερινή απόδραση και τουρισμό και για να φτάσει στην Λευκάδα είναι εμφανώς ποιό εύκολα για τον γνωστό αυτό , απ ότι τότε η Πιερία , απ το ίδιο σημείο που ζεί από τότε, και η Καρυά Λευκάδος είναι και το πατρογονικό του και μητρογονικό του χωριό στο οποίο μεγάλωσε απ το 1960 ώς το 1970 περίπου, θα προτιμήσει να ταξιδέψει στην Καρυά Λευκάδος στην Χριστουγεννιάτικη απόδραση του – για να ξεχριστουγεννιάσει- ???
    Ή μήπως δεν θα προτιμήσει την ΝήσοςΛευκάδα επειδή δεν έχει Λύκους Αρκούδες και τσακάλια και άλλα άγρια του βουνού και του λόγγου , όπως η ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα????

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.